Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FETÖ soruşturmasında ünlü işadamlarının mal varlıklarına el kondu.
FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, İhlas Holding eski CEO'su Cahit Paksoy ile Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın da bulunduğu 41 şüphelinin mal varlıklarına el konuldu.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 120 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmış, bu şüphelilerden 102'si yakalanmıştı.
Gözaltına alınan şüphelilerden bir kısmı ifade alma işleminin ardından serbest bırakılırken 85 şüpheli hakkında tutuklama, adli kontrol ve mahkemeden serbest bırakma işlemi gerçekleştirilmişti.
Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan gözaltına alındı
SUÇLAMALAR ŞÖYLE
Soruşturmayı yürüten savcılık, 85 şüpheli hakkında "FETÖ/PDY terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak", "terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet" ve"nitelikli dolandırıcılık" gibi suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle mal varlıklarına el koyma kararı verilmesini talep etti.
41 İSİM İÇİN 'KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ'
Talebi değerlendiren Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebinin kısmen kabulüne karar vererek, aralarında Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, eşi Yeliz Aktaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Aktaş, İhlas Holding eski Üst Yöneticisi Cahit Paksoy ile Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın da bulunduğu 41 şüpheli hakkında kuvveti suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 3/1. maddesi ile değişik Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 128. maddesi uyarınca tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verdi.
İhlas Holding'in CEO'su Cahit Paksoy tutuklandı
Mal marlıklarına el konulan diğer şüphelilerin isimleri ise şöyle:
"Hasan Sayın, Ali Ulvi Orhan, Gökhan Özdemir, Yasemin Duran, Hüseyin Hulki Akyol, Şiar Molovalı, Necati Erkan, İsmail Aksoy, Şermin Işıl Tezcan, Fuat Şimşek, Gülsüm Pendar, İsmail Korucu,Veli Tan Kirtiş, Zekeriya Akbulut, İlhan Altun, Ömer Faruk Tuna, Hüseyin Türkkan, Mehmet Kesim, İbrahim Sayın,Murat Sungurlu, Asım Sayın, YunusCengiz, Muhammet Kaya, Senih Tan, Alper Hıdımoğlu, Ali Rıza Kuzgun, Nevzat Hekimoğlu, Bilal Murat Tokay,Murat Okşak, İsmail Canan, Oya Sungurlu, Selim Kılıç, Hayrettin Uç, Fatih Kolcuoğlu, Rebil Metin Görgeç."
Soruşturma kapsamında, Fatih Aktaş, Ferhat Aktaş, Fikret İnan ve Cahit Paksoy'un da aralarında bulunduğu 39 şüpheli tutuklanmıştı.
ŞİRKETİ İFLAS ERTELEME ALDI
Teslim etmesi gereken 5 bin kadar dairesi bulunan Fi Yapı, iflas erteleme başvurusu yapmıştı. Şirkete yönelik verilen erteleme kararı sürüyor. İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davanın bir sonraki duruşması önümüzdeki 7 Eylül'de yapılacak.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.