BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜnlü işadamı Cem Kınay şokta----

Ünlü işadamı Cem Kınay şokta

Ünlü işadamı Cem Kınay şokta
11 Temmuz 2012 - 02:08 www.finansgundem.com

Magiclife’ın eski sahibi işadamı Cem Kınay hakkında İngiltere ve Turks ve Caicos Adaları tarafından kırmızı bülten çıkarıldı

KARAYİPLER’de bulunan Turks ve Caicos Adaları’nda satın aldığı adalarla ve kurduğu turizm şirketleriyle tanınan Magiclife’ın eski sahibi işadamı Cem Kınay hakkında İngiltere ve Turks ve Caicos Adaları tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.
Adalarda rüşvet skandalının patlamasının ardından başbakan Michael Misick’in birçok işadamının rüşvet aldığı ileri sürülmüş, belgeler bir süre sonra Wikileaks’te yayınlanmıştı. İddiaya göre Kınay, Başbakan Misick’e 500 bin dolar rüşvet verdi.
Hakkında Kırmızı Bülten çıkarıldığını Datça’da öğrenen Dr. Cem Kınay, büyük bir şok geçirdiğini belirterek Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Geçen yıl kendi rızasıyla ifade verdiğini hatırlatan Kınay, olayların baştan beri tamamen politik olduğunu söyledi. Henüz kendisinin hatta Başbakanın bile davasının görülmediğini vurgulayan Kınay, “Yerim belli yurdum belli. Niye Kırmızı Bülten? İngilizler politik emelleri uğruna benim gibi insanları kurban etmekte sakınca görmediler. Bu kadar sert bir girişim başka da bir şey düşündürtmüyor” dedi.
Masumiyetimi ispat edeceğim
Turks and Caicos Adaları’nda yaklaşık 1 milyar dolarlık turizm yatırımına giriştiğini hatırlatan Kınay şöyle konuştu: “Yolsuzlukla suçlanan Missick görevden alındı. Yatırımlarımız durdu, işlerimiz bozuldu. Ben de günah keçilerinden birisi olarak seçildim. Masum ve haklı olduğumu kanıtlayacağım.”
Araziyi ucuza aldılar iddiası
KOMİSYON çalışmaları için Turks and Caicos Adaları’na gönderilen İngiltere Dışişleri Bakanlığı eski yargıç Sir Robin Auld, Başbakan’a rüşvet vermekten adanın iki yatırımcısı Cem Kınay ve Slovak asıllı Mario Hoffman’ı suçladı. İddiaya göre Kınay, Başbakan’ın kardeşi Chal Misick vasıtasıyla politik kampanyaya 500 bin dolar bağış yaptı. Daha sonra Joe Grant Cay’deki arazinin Kınay’ın liderliğindeki konsorsiyuma piyasa bedelinin altında bir değere satıldığı öne sürülüyor.

Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)