<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü futbolcuları dolandırdığı öne sürülen banka müdürünün ifadesi ortaya çıktı!----

Ünlü futbolcuları dolandırdığı öne sürülen banka müdürünün ifadesi ortaya çıktı!

Ünlü futbolcuları dolandırdığı öne sürülen banka müdürünün ifadesi ortaya çıktı!
28 Nisan 2023 - 14:28 www.finansingundemi.com

Bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi'nde "özel kapalı fon" sistemiyle aralarında ünlü futbolcu ve teknik direktörlerin bulunduğu mağdurların dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, tutuklanan banka müdürünün ifadesi orataya çıktı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da mağdurları arasında bulunduğu çok sayıda insanın dolandırıldığı iddiasıyla "Bankacılık zimmeti" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından tutuklanan 46 yaşındaki banka şube müdürü Seçil E.'nin mağdurlardan "özel bir fon olduğunu, kar getirdiğini" söyleyerek milyonlarca dolar aldığı iddia edildi.

Seçil E.'nin ifadesinde, kimden ne kadar para aldığını sağlıklı biçimde hatırlamadığını belirterek bir süre sonra parayı döndüremediğini, borsada da para kaybettiğini söylediği öğrenildi. Uzun yıllar şube müdürü olarak görev yapan Seçil E. hakkında bankanın kendi içindeki teftiş sonrasında ihbarda bulunduğu da öğrenilirken, şüpheli müdürün 2020'den sonra ise müşterilerden aldığı paraları zimmetine geçirdiği iddia edildi.

MAĞDURLAR TEK TEK İFADE VERİYOR

Soruşturma kapsamında bugüne kadar Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, milli futbolcu Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak ile tercüman Musa Mert Çetin ile bazı iş adamları savcılığa gelerek ifade verdi.

Teknik adam Selçuk İnan'ın 26 Nisan'da verdiği ifadesinde, banka müdürü Seçil E tarafından bankanın kurumsal fonu olduğu, bu fona yatırılması durumunda kar payı alacağının ifade edildiği, bunun üzerine şüpheliye parçalar halinde yaklaşık 4 milyon dolar verdiğini, bu paranın sadece yaklaşık 1.5 milyon dolarını geri alamadığını, bankanın iki tepe yöneticisinden şikayetçi olduğunu söylediği öğrenildi.

Emrah Çolak'ın ise 3 milyon 212 bin doları tek seferde, şüpheli Banka müdürünün odasında teslim ettiğini söyledi. Çolak da şüpheli ile birlikte iki banka üst düzey ismini vererek parasının zimmete geçirildiğini ve şüphelilerin tutuklanmasını talep etti.

Selçuk İnan ve Emrah Çolak'ın avukatı Rezan Epözdemir de "ödemelerin tamamının banka içerisinde ve şube müdürünün odasında gerçekleştirildiği, tutuklanan banka müdürü tarafından müvekkillerine ıslak imzalı belgeler verildiğini, bankanın kurumsal fonu olduğu söylenerek ve bu fonun bankanın iki yöneticisi tarafından yönetildiği söylenerek para tahsil edildiğini ifade ederek suçun bankacılık zimmet suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, BDDK'ya da başvurduklarını" açıklamasında bulunmuştu.

Bankacı futbolcuları 80 milyon dolar dolandırdı

 

Fatih Terim banka dolandırıcılığı soruşturmasında 'müşteki' sıfatıyla ifade verdi

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Merakli adam30 Nisan 2023 10:29

    Bu konuda Merak ettigim bir kaç husus; -Bu Paralar neden çantalarla ,çuvallarla teslim edilmişki acaba ? - bu paralar ilgili müşteriler tarafindan , neden EFT , HAVALE gibi bankalar arasi resmi sistemle gönderilmemiş ki ? - yoksa bu isin içinde daha baska DERIN- KARA NLIK mevzular mi var acaba ?

  • rambusman 28 Nisan 2023 20:03

    bu olaylar daha öncede bu bankada yaşandı hep oluyor artık genel müdür ki mağdurların şikayeti söz konusu derhal üst yönetim genel müdür yardımcılaryla birlikte gönderilmeli BDDK imza yetkisini bunlardan almalı bankacılık yapmamaları gerekir. yıl bir banka müdürü aynı şubede kalır mı iddia ediyorum suç ortağı üst yönetimdir.

  • rambusman28 Nisan 2023 19:56

    denizbank müdürü  10 yıldır aynı şube de müdürlük yapması BDDK ya göre yasak 5 yıl rotasyon şart  bunu işine göre kullanan yöneticiler ki bu banka müdürü direk genel müdür tarafından destekleniyor bence suç ortağıdır. Alt kademeleri suçlayarak bu işten kurtulmamalı 25 yıldır bir bankanın genel müdürü mü olurmuş tabi bunda genel müdür yardımcıları da suçlu BDDK hepsinin imza yetkisini iptal etmeli ülkenin güzide kulüplerin eski yeni hoca ve futbolcuları dolandırılmıştır. organize bir durum olduğunu gösteriyor acil tüm üst yönetim değişmeli ve Bankacılık yetkileri ellerinden alınmalıdır. Bu denizbank ta yaşanan ilk olay değil her olaydan sonra Bölge müdürü gönderilmez artık tüm üst yönetim gitmeli bu banka birleşik arap emirliliğinin daha önce bu banka satışlarında el değişikliğinde  belçika nın da rusyanın da elindeyken ahbap çavuş ilişkisi olduğu için yönetimde değişik bölgelerde böyle ciddi dolandırıcılık hikayeleri yaşamıştır.