BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÜnlü ekonomistten karşılaştırmalı döviz analizi----

Ünlü ekonomistten karşılaştırmalı döviz analizi

Ünlü ekonomistten karşılaştırmalı döviz analizi
21 Haziran 2024 - 11:31 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Hakan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın son 10 hafta içinde alım yaptığı döviz miktarı ve dolar kuru hakkında düşüncelerini paylaştı.

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, yerel seçimler sonrası 10 haftada Merkez Bankası’nın piyasadan ne kadar döviz satın aldığını paylaştı.

Kara, sosyal medyadan yayınladığı mesajda, TCMB’nin seçimlerden sonra 10 haftada net 76,5 milyar dolar döviz satın aldığını ifade etti.

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi  olan Prof. Dr. Kara, bu rakamın ne anlama geldiğini sermaye girişlerin en yoğun olduğu 2002-2011 arasındaki döneme atıfla açıkladı ve bu 10 yıllık dönemde Merkez Bankası’nın 64,6 milyar dolar satın aldığını ifade etti.

Merkez Bankası alım yapmasa dolar düşer miydi?

Hakan Kara, “Merkez Bankası’nın döviz satın almaması halinde doların ne kadar düşeceği” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Seviye söylemek sağlıklı olmaz ama epey düşerdi.”

Merkez Bankası’nın döviz satın almasını genel olarak olumlu bulan Prof. Dr. Kara, “Ancak bu kadar hızlı olması tedirgin edici” ifadesini kullandı.

TCMB döviz rezervlerinde artış devam ediyor

 

TCMB'nin resmi rezervleri yüzde 15.6 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)