BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜnlü CEO uyardı: Bu üç çalışan tipinden uzak durun----

Ünlü CEO uyardı: Bu üç çalışan tipinden uzak durun

Ünlü CEO uyardı: Bu üç çalışan tipinden uzak durun
02 Ağustos 2024 - 17:24 www.finansgundem.com

1000 dolarlık girişim sermayesiyle yılda 25 milyon dolarlık gelir elde eden ABD’li inşaat şirketinin CEO’su üç zayıf karakter özelliğine sahip çalışanı şirketinin kapısından içeri sokmadığını belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İş hayatında toksik karakterli insanlarla çalışmanın ne kadar zor olduğu bilinir. İşletmesine önem veren patronlarsa bu tip çalışanları işletmelerinde yer almaması için özel bir dikkat gösteriyor.

CNBC’nin haberine göre 63 yaşındaki CEO Deryl McKissack da bu özeni gösteren isimlerden biri. Başarılı CEO Washington merkezli inşaat şirketi McKissack & McKissack’ı 1990 yılında 1000 dolarlık tasarruflarıyla kurmuş. McKissack şirketin ilk yıllarında işletmesine uygun olmayan çalışanlarla mücadele ettiğini ve zor durumda kaldığını belirtiyor.

CEO doğru yetenekleri bulması sayesinde şu anda yılda 25 milyon dolar gelir getiren şirketinin büyümesine yardımcı olmuş. McKissack çalışanları işe alırken veya mevcut yeteneklerini değerlendirirken üç kırmızı çizgiye dikkat ettiğini belirtiyor:

Dürüstlükten yoksun insanlar

McKissack, her patronun çalışanlarına güvenebilmesi gerektiğini söylüyor. Dürüstlükten yoksun insanlar, özellikle de ekiplerine olması gereken değeri vermeyen yöneticiler CEO’ya göre önemli bir sorun.

CEO, “Birisi sürekli olarak ‘Bunu ben yaptım’ diyorsa ve ekibine gereken değeri vermiyorsa zihnimde alarm zilleri çalıyor” açıklamasında bulundu.

McKissack, dürüstlük eksikliğinin çalışanlar arasında bir tehlike işareti olduğunu söyleyen tek kişi değil: Harvard Hukuk Fakültesi'nde profesyonel bir liderlik danışmanı ve seçkin bir araştırmacı olan Heidi K. Gardner, benzer şekilde, başkalarının çalışmalarını kendi çalışmaları gibi gösterenleri uyarıyor. Gardner geçen yıl verdiği bir röportajda “Bu etik değil ve meslektaşlarınıza saygı duymadığınız izlenimini verir” ifadelerine yer verdi.

McKissack konuyla ilgili “Belki de çevrelerindeki insanların kendi başarılarına ne kadar değer kattığını gerçekten göremiyorlardır. Diğer insanların katkılarını takdir edememek benim için büyük bir kırmızı çizgidir. Bu işbirliğinin karşıtıdır” sözlerini kullanıyor.

Etrafında olması zor olan insanlar

Sektörünüz ne olursa olsun, neredeyse her ekibin başkalarıyla iyi çalışabilecek insanlara ihtiyacı vardır. İş arkadaşlarınız sizin etrafınızda olmaktan hoşlanmadığında bunu gerçekleştirmek zordur.

McKissack, çalışanlarının kişiliklerini gerçekten sevmesi gerektiğini söylüyor. Zira çalışanınızın eğer etrafınızda olmaktan hoşlanmıyorsanız, büyük ihtimalle müşterileriz de aynı çalışanı sevmeyecektir. CEO, "Bir çalışanımın etrafında olmak istemiyorsam genellikle kimse o çalışanın etrafında olmak istemez" diyor.

Milyoner girişimci Steve Adcock da nisan ayında yaptığı bir açıklamada iş yerinde sıcak kanlı ve davetkâr bir kişiliğe sahip olmanın önemine işaret etti. Adcock bu karakterdeki insanların yeteneklerinin açığa çıkmasının ve ileri gidebilmesinin daha mümkün olduğunu belirtiyor.

Adcock, "Kişiliğiniz muhtemelen sizi zekanızdan 10 kat daha fazla zengin yapacaktır. Bunu kariyerim boyunca yavaş ama emin adımlarla öğrendim. Hiç şüphe yok ki birçok zeki insanla çalıştım. Ancak ofisteki en zeki insanlar, zam ve terfi alanlar olmak zorunda değildi” ifadelerine yer veriyor.

Şirket değerlerine uymayan insanlar

McKissack'in işletmesinin değerlerini üç maddede özetliyor : alçakgönüllü, başarıya açlık, zeka. CEO bu değerleri yazar ve işletme yönetimi uzmanı Patrick Lencioni'nin "İdeal Takım Oyuncusu" adlı kitabından aldığını söylüyor.

McKissack, bu yılın başlarında LinkedIn'de yaptığı bir paylaşımda "Başarı için doyumsuz bir iştahımız var. Alçakgönüllülük bizi kolektif iyilik için kararlar almaya itiyor ve duygusal zekaya değer veriyoruz çünkü güçlü ilişkiler kuran asıl şeyin bu olduğunu biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

CEO çalışanlarının bu üç maddeyi benimsemesi sayesinde firmasının düşük çalışan bağlılığı ile mücadele den bir işletmeden aynı misyona adanmış insanlarla dolu bir işgücüne dönüştüğünü söylüyor.

Lencioni kitabına da başarılı takım oyuncularının "üç erdemi" olarak bu değerler gösteriliyor.

CEO, “Sürekli bir şekilde yıllardır bir adım ileriye gidemediğimizi, gidemediğimi söylüyordum. Ancak, misyonumuzu sadece yaptığımız işlerle, yani somut şeylerle sınırlamak yerine, bunu insanlığın iyiliği üzerine odaklanacak şekilde genişletme kararını aldığımda, asıl o zaman gerçekten değişmeye başlamıştık” dedi.

 

Yapay zeka çalışanların iş yükünü artırıyorYapay zeka çalışanların iş yükünü artırıyor

 

Sıfırdan zenginliğe giden yolda atılması gereken 8 kritik adımSıfırdan zenginliğe giden yolda atılması gereken 8 kritik adım

 

JPMorgan CEO’su: Beceri diplomadan daha önemliJPMorgan CEO’su: Beceri diplomadan daha önemli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)