Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD’nin dev kitle fonlaması platformu Kickstarter’ın CEO’su Everette Taylor çalışanlarda en sevmediği özelliği açıkladı: Öz farkındalık eksikliği.
Taylor CNBC’deki açıklamasında öz farkındalığı eksik insanların egolarıyla hareket etme eğiliminde ve diğer insanlarla çalışma konusunda daha az istekli olduklarını söyledi. CEO bu tür çalışanların içten içe ne isteyecekleri ve müşterileri için en iyi olanlar konusunda kalıplaşmış düşünceler taşıdıklarını belirtiyor.
Taylor’a göre öz farkındalığı olan çalışanlarsa genellikle yeni fikirler üretmeye ve iş arkadaşlarıyla birlikte çalışmaya daha açıklar. Araştırmalara göre bu özellik çalışanların iletişim becerilerini, ilişkilerini, yaratıcılığını ve üretkenliğini destekliyor.
Tüm bunlara karşın Tasha Eurich’in 2018 tarihli araştırmasına göre, insanların %95’i öz farkındalıklarının olduğunu düşünürken yalnızca %10’u ila %15’i gerçekten öz farkındalık sahibi.
35 yaşındaki ünlü CEO mümkün olduğunca kendi öz farkındalığını oluşturmaya çalıştığını söylüyor.
Taylor, “Egomu kapının dışında tutmaya çalışıyorum. Her zaman yanılabilirim. Süper zeki ve benim yerimi alabilecek inanılmaz bir ekibim var ve bunu seviyorum” açıklamasında bulundu.
İş görüşmelerinde öz farkındalık nasıl ortaya çıkar?
Taylor 2022 yılından bu yana Kickstarter’ın CEO’su konumunda. Genç CEO şirketin mülakatlarının bilinçli olarak öz farkındalık ve ego kontrolü gibi özellikleri izleyecek bir biçimde planlandığını belirtiyor.
CEO’nun teorisi ise şu şekilde: Hiç kimse mükemmel bir kariyere sahip değil. Bu yüzden hatalarını tartışmakta zorluk çeken biri hatalarının sorumluluğunu nasıl alacağını da bilemeyebilir.
Taylor, “Gerçekten anlayabiliyorsunuz. Öz farkındalığı olmayan insanlar bu gibi durumlarda gerçekten zorluk çekiyor” dedi.
İşe alım yöneticileri genellikle öz farkındalığı ortaya çıkarmak için farklı sorulara başvuruyorlar. Google’ın eski başkan yardımcısı olan Claire Hughes Johnson adaylara genellikle “meslektaşlarının onları nasıl tanımlayacağını” soruyor. Johnson sadece iyi şeyler söyleyen adaylara ise “ne kadar yapıcı eleştiriler aldıkları” sorusunu yöneltiyor.
Johnson mülakatın sonrasında ise adaylara kendilerini geliştirmek için ne yaptıklarını, adayların kendilerini geliştirmek için ne yaptığını ve bu eleştirileri ciddiye alıp almadıklarını sorduğunu da sözlerine ekledi.
Kıdemli yönetici mülakat sırasında adayların iki kelimeyi sık kullanmasına özellikle dikkat ediyor. Zira çok fazla ‘ben’ kelimesini kullananlarda alçakgönüllülük çok fazla ‘biz’ kelimesini kullananlarda ise takım çalışmasında kendilerine düşen krediyi alamama eksikliği ortaya çıkıyor.
Columbia İşletme Okulu’ndan Juliette Han özellikle iş yerinde öz farkındalık oluşturmak için yöneticilerinizle ve iş arkadaşlarınızla doğrudan güçlü yönleriniz hakkında sorular sormayı öneriyor. Hangi becerilerinizin etrafınızdakilere yardımcı olduğu ve hangilerini daha sık kullanmanız gerektiği bu gibi sorularla ortaya çıkabilir.
Han, “Dünyadaki tüm teknik becerilere ve karizmaya sahip olabilirsiniz. Ancak kendinizden, dünyayla nasıl karşılaştığınızdan ve etkileşimde bulunduğunuzdan tamamen habersizseniz, güçlü ilişkiler kurmak, patronunuz ve iş arkadaşlarınızla etkileşim oluşturmak ve gerçekten başarılı olmak için ihtiyaç duyduğunuz arkadaşlıkları derinleştirmek çok daha zorlaşır” ifadelerine yer verdi.
Genç çalışanlarda kurumsal aidiyet kalmadı
Kariyer uzmanı uyardı: İşe erken gitmek sizi öne geçirmez
Gençler artık bu imkanlara erişemiyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.