BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜnlü CEO açıkladı: En sevilmeyen çalışan karakteri----

Ünlü CEO açıkladı: En sevilmeyen çalışan karakteri

Ünlü CEO açıkladı: En sevilmeyen çalışan karakteri
29 Ağustos 2024 - 16:16 www.finansgundem.com

Kickstarter CEO’su öz farkındalık eksikliği olan çalışanlarla çalışmayı tercih etmediğini söyledi. Ünlü CEO’ya göre bu özellik ekiplerin olması gerektiği gibi çalışmasını engelliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin dev kitle fonlaması platformu Kickstarter’ın CEO’su Everette Taylor çalışanlarda en sevmediği özelliği açıkladı: Öz farkındalık eksikliği.

Taylor CNBC’deki açıklamasında öz farkındalığı eksik insanların egolarıyla hareket etme eğiliminde ve diğer insanlarla çalışma konusunda daha az istekli olduklarını söyledi. CEO bu tür çalışanların içten içe ne isteyecekleri ve müşterileri için en iyi olanlar konusunda kalıplaşmış düşünceler taşıdıklarını belirtiyor.

Taylor’a göre öz farkındalığı olan çalışanlarsa genellikle yeni fikirler üretmeye ve iş arkadaşlarıyla birlikte çalışmaya daha açıklar. Araştırmalara göre bu özellik çalışanların iletişim becerilerini, ilişkilerini, yaratıcılığını ve üretkenliğini destekliyor.

Tüm bunlara karşın Tasha Eurich’in 2018 tarihli araştırmasına göre, insanların %95’i öz farkındalıklarının olduğunu düşünürken yalnızca %10’u ila %15’i gerçekten öz farkındalık sahibi.

35 yaşındaki ünlü CEO mümkün olduğunca kendi öz farkındalığını oluşturmaya çalıştığını söylüyor.

Taylor, “Egomu kapının dışında tutmaya çalışıyorum. Her zaman yanılabilirim. Süper zeki ve benim yerimi alabilecek inanılmaz bir ekibim var ve bunu seviyorum” açıklamasında bulundu.

İş görüşmelerinde öz farkındalık nasıl ortaya çıkar?

Taylor 2022 yılından bu yana Kickstarter’ın CEO’su konumunda. Genç CEO şirketin mülakatlarının bilinçli olarak öz farkındalık ve ego kontrolü gibi özellikleri izleyecek bir biçimde planlandığını belirtiyor.

CEO’nun teorisi ise şu şekilde: Hiç kimse mükemmel bir kariyere sahip değil. Bu yüzden hatalarını tartışmakta zorluk çeken biri hatalarının sorumluluğunu nasıl alacağını da bilemeyebilir.

Taylor, “Gerçekten anlayabiliyorsunuz. Öz farkındalığı olmayan insanlar bu gibi durumlarda gerçekten zorluk çekiyor” dedi.

İşe alım yöneticileri genellikle öz farkındalığı ortaya çıkarmak için farklı sorulara başvuruyorlar. Google’ın eski başkan yardımcısı olan Claire Hughes Johnson adaylara genellikle “meslektaşlarının onları nasıl tanımlayacağını” soruyor. Johnson sadece iyi şeyler söyleyen adaylara ise “ne kadar yapıcı eleştiriler aldıkları” sorusunu yöneltiyor.

Johnson mülakatın sonrasında ise adaylara kendilerini geliştirmek için ne yaptıklarını, adayların kendilerini geliştirmek için ne yaptığını ve bu eleştirileri ciddiye alıp almadıklarını sorduğunu da sözlerine ekledi.

Kıdemli yönetici mülakat sırasında adayların iki kelimeyi sık kullanmasına özellikle dikkat ediyor. Zira çok fazla ‘ben’ kelimesini kullananlarda alçakgönüllülük çok fazla ‘biz’ kelimesini kullananlarda ise takım çalışmasında kendilerine düşen krediyi alamama eksikliği ortaya çıkıyor.

Columbia İşletme Okulu’ndan Juliette Han özellikle iş yerinde öz farkındalık oluşturmak için yöneticilerinizle ve iş arkadaşlarınızla doğrudan güçlü yönleriniz hakkında sorular sormayı öneriyor. Hangi becerilerinizin etrafınızdakilere yardımcı olduğu ve hangilerini daha sık kullanmanız gerektiği bu gibi sorularla ortaya çıkabilir.

Han, “Dünyadaki tüm teknik becerilere ve karizmaya sahip olabilirsiniz. Ancak kendinizden, dünyayla nasıl karşılaştığınızdan ve etkileşimde bulunduğunuzdan tamamen habersizseniz, güçlü ilişkiler kurmak, patronunuz ve iş arkadaşlarınızla etkileşim oluşturmak ve gerçekten başarılı olmak için ihtiyaç duyduğunuz arkadaşlıkları derinleştirmek çok daha zorlaşır” ifadelerine yer verdi.

Genç çalışanlarda kurumsal aidiyet kalmadıGenç çalışanlarda kurumsal aidiyet kalmadı

 

Kariyer uzmanı uyardı: İşe erken gitmek sizi öne geçirmezKariyer uzmanı uyardı: İşe erken gitmek sizi öne geçirmez

 

Gençler artık bu imkanlara erişemiyorGençler artık bu imkanlara erişemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)