BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜnlü Alman sanatçı Finans Gündem’e konuştu----

Ünlü Alman sanatçı Finans Gündem’e konuştu

Ünlü Alman sanatçı Finans Gündem’e konuştu
14 Kasım 2013 - 08:54 www.finansingundemi.com

Alman sanatçı Claudia Rogge, eserleriyle iş dünyasının ve sanatseverlerin kalbini çaldı

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM
Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 8. yılında 748 sanatçı, 3 bin eser ve 22 ülkeden 95 çağdaş sanat galerisini bir araya getirdi. İlk gününde 9 bin ziyaretçinin gezdiği fuar, sanat ve cemiyet dünyasından ünlü isimleri de buluşturdu.
Stantları dolaşan, sanatçılarla tanışan, sohbet eden, aynı anda eserlere bir koleksiyoner gözüyle de bakan ünlü isimler arasında Arzu Sabancı, Hacı Sabancı, Caroline Koç, Ali Güreli, Rabia Güreli, Mustafa Taviloğlu, Suzan-Turgut Toplusoy, Mehmet Erden, Mehmet Turgut, Erol Evgin, Ayşegül Dinçkök, Tansa Mermerci, Ekşioğlu, Devrim Erbil, Hande Ataizi, Doğan Hızlan, Esin Maraşlıoğlu, Aylin-Özcan Tahincioğlu ve duayen bankacılardan Akın Öngör de vardı.
Fuarın en dikkat çeken sanatçılarından biri de Claudia Rogge’du. Rönesans zamanı tarafından temsil edilen eski Avrupa bakış açısını, dijital çağda modern Avrupa’ya tercüme eden, bakışları delip geçen eserleriyle insanı yerine zımbalayan Alman fotoğraf sanatçısı Claudia Rogge, aslında bize hiç yabancı değil.  İki yıl önce fuar ve sergi için geldiği İstanbul’a aşık olan ve kalbini bir daha buradan koparamayan Rogge, Türk sanatseverlerle yeniden buluşmaktan çok mutlu.
Ve Claudia Rogge gönülden hissettiği bu mutluluğu Finansgundem.com’la paylaştı. Onunla Nişantaşı’nda buluştuk, konuştuk…

-Fotoğraflarınızda  yalnızca insan teması mı işliyorsunuz?
Sadece insan teması işlemiyorum. Mesela buradaki son sergimde, birçok sergiden alınan örnekler de var. Ama o konuyla bağlantılı insanları görüntülüyorum.

-Fotoğraf çekmeye nasıl başladınız? Nelerden etkileniyorsunuz ve ilham kaynağınız neler?
Bu sanata atıldığım zaman birçok denemelerim oldu. Fotoğraf, video ve performans olarak çeşitli alanlarda örnekler var beni etkileyen.  Ama daha sonra fotoğrafa doğru yoğunlaştım. İlhamımı genelde edebiyattan alıyorum. Mesela son sergim modern Rönesans’ı andırıyor. 

-İlham aldığınız sanatçılar kimler?
Beni çok etkileyen İtalyan ressam Caravaggio’dur. 

-Fotoğraflarınızda vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Her sergimin mesajı farklı. Ama genel olarak toplumdaki kendi yerimiz nedir? Ben bunu açığa kavuşturmak için çalışıyorum. Bir birey olarak nasıl bir tavır sergiliyoruz onu yansıtmaya çalışıyorum. Sistemin parçası olmamıza rağmen, hepimiz yine de hiç eşi olmayan parçalarıyız.

-Daha önce Türkiye’ye gelmiş miydiniz?
Türkiye’ye 2 sene önce yine Contemporary İstanbul fuarına gelmiştim. O zaman beni temsil eden Alman galerisi vardı ve resimlerimle bu fuara katılmıştım. İlk defa İstanbul’a gelmiştim ve aşık oldum bu şehre. Tabii aşık olduktan sonra daha sık nasıl gelebilirim diye girişimlerde bulunduk. Ve şimdi yine buradayım. 2 sene sonra hem sergim açıldı, hem de fuarda resimlerim sergileniyor.    

-2 sene önce geldiğinizle şimdiki farkı anlatabilir misiniz?
2 sene önce geldiğimde benim galerim buraya yabancıydı benim gibi. Ama bir Türk galerisiyle çalıştığım zaman hani o kültürü tanıyan, o kültürü bilen,  buradaki kolleksiyonerlere hitap eden farklı bir durum ortaya çıkıyor tabii ki. O bakımdan öncekinden bu farklı diyebilirim.

-Fuara katılım nasıldı? İş ve sanat dünyasından ilgi var mıydı?
Çok şaşırdım aslında gelen ilgi karşısında. Çünkü işlenen temalar, ortaya konulan resimlerin bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmemiştim. Gösterilen ilgi ve açıklık çok dikkatimi çekti. Benim için çok olumlu oldu.

-Türkiye’ye gelmeden önce Türk sanatseverleriyle alakalı bilginiz var mıydı?
Şu şekilde açıklayayım, bu fuarın çok ilerleyeceğini ve geleceğinin çok açık olduğunu söyleyebilirim. 2 sene önce geldiğimde ilk izlenimim bu olmuştu. Ve bu benim için büyük bir fırsat ve o yüzden bu alanda çalışmalarımı sürdüreceğim.
Ben neredeyse bütün dünyayı dolaştım ve sergiler açtım. Yurtdışında her şey çok normal ama Türkiye’de her şey çok yeni, herkes çok meraklı, yeniliklere açık yani hepsi çok taze sanat konusunda. Yani benim izlenimim bu.

-Sergi ne kadar açık kalacak?
Sergi, Galeri Artist’te Aralık ayının sonuna kadar açık kalacak.

-Son olarak Türk sanatseverlere neler söylemek istersiniz?
Türk sanatçılar Almanya’ya, Alman sanatçılar da Türkiye’ye ilgi gösteriyor. Hani bu anlamda da böyle bir kültür birleşmesinin olmasını çok faydalı ve ilginç buluyorum.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)