Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne alınan gıda malzemelerinde ‘üniversitenin malı deniz' dedirten bir skandal yaşandı. Üniversitenin, öğrenciler ve personel için aldığı gıda ürünlerini, ortalama rakamın çok üzerinde fiyatla edindiği ortaya çıktı. Yetkililer, tarhana, kuru fasulye, mantı, şalgam, helva, zerdeçal, fıstık, kıyma makinası gibi gıda ve ihtiyaç malzemelerini alırken, piyasa fiyatı yerine “aşırı yüksek fiyat” teklif eden 1 firmanın teklifini kabul etti. Bazı ürünlerde ödenen fiyat, 10 katın üzerine çıktı. Sayıştay raporunda yer alan tespitleri üniversite doğruladı ve “Bundan sonra böyle yapmayacağız. Daha titiz ve dikkatli davranacağız” savunması yaptı.
4 FİYAT BİLDİRİMİ HESAPLANDI
“2017 yılı yemekhaneye gıda maddeleri alımında yaklaşık maliyet sadece 4 adet fiyat bildirimine göre hesaplanmış ve bu hesaplamada aşırı yüksek fiyat bildirimleri dikkate alınmıştır” diyen Sayıştay'ın örnekleri şöyle:
– Tarhanaya 3 firma 9 bin 666 lira teklif verdi. 35 bin lira veren kabul edildi.
– Pul biber için 3 firmanın ortalaması 13 bin 333 lira. 35 bin liralık aşırı fiyat veren firma dikkate alındı.
– Kuru fasulye için 3 firmanın ortalama teklifi 25 bin 333 lira. 40 bin lira teklif eden firma kabul edildi.
– Mantı için 3 firma 14 bin 666 lira önerdi. 40 bin liralık teklif kabul gördü.
NEYE NE KADAR ÖDENDİ
– Şalgam için 3 firma 800 lira teklif yaptı. 8 bin 400 lira teklif eden firma dikkate alındı.
– Tomurcuk çay için 3 firma 391 lira teklif yaptı. 3 bin liralık teklif dikkate alındı- l Pul biber için 3 firma bin 266 lira teklif verdi. 3 bin 500 lira teklif dikkate alındı.
– Islak kek için 3 firma 3 bin 716 lira teklif verdi. 9 bin liralık teklif dikkate alındı.
– Et kıyma makinesi 4 bin 525 lira yerine, 9 bin 500 liraya alındı.
– Zerdeçal 21 lira yerine, 50 liraya alındı.
– Buğday nişastası 4 lira 75 kuruş yerine 15 liraya alındı.
– Tahin pekmez 23 kuruş yerine, 4 katı fiyata, 80 kuruşa alındı.
– Antep fıstığı 110 lira yerine 200 liraya alındı.
– Mey- veli soda 2 bin 730 lira yerine, 8 bin 400 liraya alındı.
– Neskafe 708 lira yerine, 2 bin 500 liraya alındı.
– Süt tozu 833 lira yerine, 2 bin 500 liraya alındı.
– Nar ekşisi 800 lira yerine 2 bin 100 liraya alındı.
– Ayran 7 bin lira yerine, 6 katı fiyata, 40 bin liraya alındı.(Ali Ekber Ertürk/Sözcü)
Kaça aldığı değil, hangi parti teşkilatından olduğu, satanın kimden referanslı olduğu ve kimden alındığı araştırılsa buna da milli iradeye darbe derler ama asıl bunun araştırılması lazım.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.