BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUniCredit YKB´de hisse satmıyor----

UniCredit YKB´de hisse satmıyor

UniCredit YKB´de hisse satmıyor
21 Ocak 2011 - 08:31 www.finansgundem.com

Unicredit’in Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Gianni Papa, “Yapı Kredi’deki hisselerimizi satmayacağız. Koç Grubu’yla ilişkilerimiz de mükemmel" dedi

İtalyan bankacılık devi Unicredit’in Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Gianni Papa, Türkiye’nin büyüme hızının olağanüstü olduğunu belirterek, “Yapı Kredi’deki hisselerimizi satmayacağız. Koç Grubu’yla ilişkilerimiz de mükemmel. Bizim tüm ülkelerde muhafazakar bir çizgimiz var. Hiçbir ülkede para kaybetmedik ancak pazar payımızı genişlettik” dedi.
Vatan gazetesinin haberine göre, Yapı Kredi Bankası’nın yüzde 50 oranında ortağı olan İtalyan Unicredit’in Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi (CEE) Başkanı Gianni Papa, Türkiye’nin güçlü büyüme potansiyeli nedeniyle çok çekici bir pazar olduğunu belirterek, Türkiye’den çıkmayı düşünmediklerini söyledi.
Papa, Türkiye’deki pazar paylarının artmaya devam ettiğinin altını çizerek, hisse satışı konusundaki tartışmalara “Unicredit, Yapı Kredi’deki hisselerini satmayacak” dedi. Viyana’da düzenlenen ve Unicredit’in de sponsor olduğu Euromoney Konferansı’nda soruları yanıtlayan Papa, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un geçen yıl yaptığı “Yabancı ortağımızın risk alma iştahı öbür bankalardan az olduğu için biz göreceli olarak dezavantajlı durumdayız” şeklindeki açıklamasının hatırlatılmasını üzerine şunları söyledi:
“Türkiye’deki bankacılık sistemi çok iyi. Orada çok iyi bir yönetim takımımız var. Koç Grubu’yla ilişkilerimiz de mükemmel. İki grubun çıkarları ortak, dolayısıyla ben hiçbir sorun görmüyorum. Bizim muhafazakar bir çizgimiz var. Bu sadece Türkiye için değil, dünyanın her yeri için geçerli. Biz hiçbir ülkede para kaybetmedik. Türkiye dâhil birçok pazarda payımızı genişlettik.”
Unicredit’in şirket stratejisini Haziran ayında açıklayacaklarını ifade eden Papa, ancak Türkiye’deki stratejilerinde hızlı büyümeyin avantajlarından yararlanacak bir pozisyon alacaklarını belirtti. Türkiye’de özellikle mortgage piyasasında çok büyük bir potansiyel olduğunun altını çizen Papa, mortgage finansmanının GSYİH’e oranının Türkiye’de yüzde 4, Avrupa’da ise yüzde 40 seviyesinde olduğunu belirtti. Türkiye’nin kredi notunda beklenen artışlarla ilgili soruya Papa, “Haziran ayında seçimler yapılacak. Bizim beklentimiz Türkiye’nin kredi notunun seçimlerden sonra artacağı yönünde” yanıtını verdi.
Papa, CEE bölgesi için ise “Büyüme potansiyeli olan bu bölgeyle yakından ilgilenmeye devam ediyoruz. Bölgede iyi bir pozisyondayız” diyerek, bölgede faaliyet gösteren uluslararası oyuncuların başarılı olup olmamasında sağlam finansman desteğinden ve sermaye pozisyondan yararlanabilme, uluslararası piyasalara kolay erişebilme, oyuncuların kendilerini avantajlı biçimde konumlandırabilme yeteneği gibi farkların öneminin giderek artacağını söyledi.
Türk ekonomisinin geçtiğimiz yıl çok iyi bir performans sergilediğini belirten Gianni Papa, büyüme hızının olağanüstü olduğunu vurguladı. Türkiye’de 5 yıllık hedeflerinin toplamda 300 yeni şube açmak olduğunu ifade eden Gianni Papa, “Bu 5 yıllık bir hedef. Yılda yaklaşık 60 şube anlamına geliyor. Büyüme hedefimiz kapsamında büyük şehirlerin dışına açılma planlarımız var” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)