BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUNAKITAN BANKACILARLA GİZLİCE BULUŞTU----

UNAKITAN BANKACILARLA GİZLİCE BULUŞTU

UNAKITAN BANKACILARLA GİZLİCE BULUŞTU
03 Kasım 2008 - 00:51 www.finansgundem.com

Bankacıları kredileir geri çağırmamaları konusunda uyaran Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ekonomist Dergisi'nin haberine göre Cumhuriyet Bayramı nedeniyle piyasaların tatil olduğu 29 Ekim'de bancılarla gizli bir zirve yaptı.

Önceki hafta “Sakın ola kredileri çağırmayın” diyerek bankaları uyaran Maliye Bakanı Kemal Unakakıtan, geçen hafta içinde bankacılarla toplantı yaptı. İstanbul’da Türkiye Bankalar Birliği’nde (TBB) yapılan toplantıya başta TBB Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince olmak üzere sektörün önde gelen bankalarının temsilcileri katıldı. Toplantıya Maliye Bakanlığı’nın en önemli ismi, müsteşar Hasan Basri Aktan ile birlikte katılan Unakatın’ın başta kredilerin geri çağrılması konusu olmak üzere bankalara yönelik şikayetler konusunda bankacıları ilk ağızdan uyardığı belirtiliyor. Bankacılar ise Maliye Bakanı’na sektördeki yüksek maliyetlerden yakınıp, aracılık maliyetlerinin düşürülmesine ilişkin taleplerini dile getirmişler. Özellikle yüzde 5 oranındaki Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ve yüzde 3'lük Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu'nun (KKDF) kaldırılmasını istemişler.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)