BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUnakıtan ampülü söndürdü----

Unakıtan ampülü söndürdü

Unakıtan ampülü söndürdü
25 Nisan 2011 - 08:42 www.finansgundem.com

Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın kızı Zeynep Unakıtan, aydınlatma sektöründe umduğunu bulamadı ve şirketini tasfiye kararı aldı

Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın kızı Zeynep Unakıtan, aydınlatma sektöründen çekiliyor. Unakıtan, arkadaşıyla birlikte kurduğu şirketi tasfiye kararı aldı.
Başbakanlık 13 Ağustos 2008’de kamu kuruluşlarındaki tüm ampullerin tasarruflu ampullerle değiştirilmesini kararlaştırmıştı. Beş milyon liraya malolacak bu kararın ardından 3 Eylül 2008’de Zeynep Unakıtan, tasarruflu ampul ithalatı ve satışı yapacak bir şirket kurdu. Ev, işyeri ve sokakları LED ışığıyla aydınlatmak üzere İsmail Kılıçlar ile ortak olan Unakıtan, şirketinin adını da ‘’ZİA Enerji Teknoloji” olarak belirledi.
Ancak Unakıtan umduğunu bulamadı ve şirketi tasfiye kararı aldı. Yönetim kurulu toplantısında “Şirketin faaliyetine devamında fayda görülmediği ve tasfiye kararı’’ benimsendi. Unakıtan’ın ortağı İsmail Kılıçlar ise aydınlatma sektöründeki kendi şirketlerinde işe devam edeceğini bildirdi.
Seçimlerde aday olmayan Kemal Unakıtan’ın Abdullah, Zeynep ve Fatma adlı üç çocuğu bulunuyor. Abdullah Unakıtan, daha önce likit yumurta işi yaptığı AB Gıda ile gündeme geldi. Enerji ve kek işine de girdi. Unakıtan ailesinin Telemobil Bilgi İletişim ve SAB Makine adlı iki şirketi daha var. Eski soyadı Basutçu olan Zeynep Unakıtan, eşi Serhat Basutçu'dan 14 Şubat sevgililer gününde tek celsede boşanmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)