BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUmutlar sonbahara kaldı----

Umutlar sonbahara kaldı

Umutlar sonbahara kaldı
10 Mayıs 2011 - 20:41 www.finansgundem.com

ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu, Başkentgaz'la ilgili olarak sonbaharda yeniden ihaleye çıkacaklarını belirtti

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 80 oranındaki hissesinin özelleştirme işlemi iptal edildi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) yapılan yazılı açıklamada, İhale Şartnamesi uyarınca Çankaya Doğalgaz Dağıtım A.Ş ile ÖİB arasında imzalanması gereken Hisse Satış Sözleşmesi, MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş'nin, ihale şartnamesinde belirtilen yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle imzalanamadığı kaydedildi.
Açıklamada, söz konusu şirketin ÖİB'ye verdiği ve özelleştirme tarihinde bugüne kadar alınan en yüksek teminat olarak kayda geçen 92 milyon 600 bin dolar geçici ve ek geçici teminatları irat kaydedilerek, ihalenin iptal edildiği bildirildi.
AKSU: SONBAHARDA YENİDEN İHALEYE ÇIKACAĞIZ
Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ait yüzde 80 oranındaki hissenin özelleştirmesi için, sonbaharda yeniden ihaleye çıkacaklarını bildirdi.
Aksu, İdare olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve ihale bedelinin yatırılması için, ek süre de vererek son ana kadar beklediklerini söyledi.
Özelleştirme işlemlerinde bu tür durumların yaşanabildiğine işaret eden Aksu, ortaya çıkan gelişmeden sonra mevzuat hükümlerini yerine getirdiklerini vurguladı.
Aksu, iptal sonrası yeniden hazırlık yapacaklarını, ihale dokümanlarını revize edeceklerini ve şartnameyi yeniden hazırlayacaklarını belirterek, ''Bu hazırlıkların ardından bilgi odası sürecini başlatacağız. Yatırımcılara dönük bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceğiz. Yani ihale süreci yeniden başlamış olacak. Bu çerçevede, sonbaharda Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80 hissesinin özelleştirilmesi için yeniden ihaleye çıkacağız'' diye konuştu.
ŞİMŞEK: BU SENE İÇİN SÜRECİ TEKRAR BAŞLATMAK LAZIM
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de özelleştirme ihalesinin iptaliyle ilgili olarak, ''Maalesef biz sürecin böyle bitmesini istemezdik, bu sene için süreci tekrar başlatmak lazım, biz tekrar ihaleye çıkacağız'' dedi.
Söz konusu özelleştirme ihalesi sürecinin geçen sene tamamlandığını hatırlatan Şimşek, o günden bu yana şirketin kendilerinden ek süre istediğini, gerekli ek sürelerin de şirkete verildiğini belirterek, ''Ek süreyi verirken Özelleştirme İdaresi Başkanlığı olarak ek teminat da aldık. Bu teminat yaklaşık olarak 93 milyon dolar. Buna aynı şekilde belediyenin de kendi yüzde 20'lik satış süreci beklendi. Orada da 30 milyon dolar civarında bir teminat var. Şimdi ikisini topladığınız zaman çok ciddi bir teminat var. Fakat bütün bunlara rağmen bu süre dün itibariyle doldu. Maalesef anladığım kadarıyla kredi bulamamışlar. Bizim iptalden başka seçeneğimiz yoktu.
ÖİB iptal etmiş, biz sürecin böyle bitmesini istemezdik. Biz sürecin başarıyla bitmesini isteriz. Fakat maalesef bu kadar uzun bir süre olmasına rağmen, bakın bugün mayısın başı, geçen senenin ortasından bu yana yani 8-9 aylık bir süreçten bahsediyorsunuz. Demek ki bunu toparlayamadılar. Şimdi bu sene içerisinde süreci tekrar başlatmak lazım, biz tekrar bir ihaleye çıkacağız. Ümit ediyorum ki tamamlanır.'' şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)