BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUmut Akyürek'ün feryadı: Kızımı sosyal medyada tuzağa düşürdüler!----

Umut Akyürek'ün feryadı: Kızımı sosyal medyada tuzağa düşürdüler!

Umut Akyürek'ün feryadı: Kızımı sosyal medyada tuzağa düşürdüler!
18 Ekim 2024 - 10:15 www.finansgundem.com

Ünlü şarkıcı Umut Akyürek ve eşi Oktay Ertuğrul, kızlarının 12 yaşından beri yasaklı maddeler kullandığını ve sosyal medya platformları üzerinden madde bağımlılığına sürüklendiğini belirterek ailelere ciddi uyarılarda bulundu.


Şarkıcı Umut Akyürek, 19 yaşındaki kızı Melek Bal’ın madde bağımlılığı nedeniyle aile olarak zor günler geçirdiklerini paylaştı. Akyürek, kızının krize girdiği anlarda hem kendine hem de çevresine zarar verdiğini söyleyerek, "Kızım ya kendini öldürecek ya da bizi" diyerek yardım çağrısında bulundu. Çiftin bu çaresiz durumu, sosyal medyada gençler üzerindeki tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdi. 

(Fotoğraflar Umut Akyürek'in instagram hesabından alınmıştır.)

SOSYAL MEDYANIN TEHLİKESİ

Baba Oktay Ertuğrul, kızlarının sosyal medya ve dijital platformlar aracılığıyla madde bağımlılığına yönlendirildiğini vurguladı. Ertuğrul, "Sosyal medya platformları ve bazı diziler, nasıl uyuşturucu yapılacağını bile gösteriyor. Bu bir terör saldırısı gibi" diyerek ailelerin çocuklarını bu tehlikelere karşı koruması gerektiğini belirtti. Kızlarının sosyal medya üzerinde kendilerini engellediğini ve bu yolla tehlikeli gruplarla bağlantı kurduğunu söyledi.

"KIZIM 12 YAŞINDA BAŞLADI"

Ertuğrul, kızlarının 12 yaşında madde kullanmaya başladığını ve o günden bu yana üç kez hastanede tedavi gördüğünü ifade etti. Ancak her tedavi sürecinden sonra tekrar bağımlılığa geri döndüğünü söyledi. Sosyal medya ve dijital platformların gençler üzerindeki olumsuz etkilerinin altını çizen Ertuğrul, "Bu durum toplumsal yapıyı bozuyor, uyuşturucu kullanımı ülkemiz için büyük bir tehdit" dedi.

SANAT DÜNYASINDA BENZER SORUNLAR

Sabah'tan Tuba Kalçık'ın haberine göre; Aile, kızları için yardım çağrısı yaparken, benzer durumda olan birçok aileyle de karşılaştıklarını ifade etti. Ertuğrul, sanat ve iş dünyasındaki birçok ailenin de çocuklarının madde bağımlılığıyla mücadele ettiğini söyledi. "Uyuşturucu kullanımı yaygınlaşıyor ve bizler de çocuklarımızı bu illetten kurtarmak için mücadele ediyoruz" diyerek devletin bu konuda daha fazla adım atmasını talep etti.

"ÇOCUKLARIMIZI SOSYAL MEDYADAKİ TEHLİKELERDEN KORUYALIM"

Anne Umut Akyürek ise sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajında, kızının uyuşturucu bağımlılığıyla uzun süredir mücadele ettiklerini ve bu durumun onları çaresiz bıraktığını dile getirdi. Akyürek, "Ateş düştüğü yeri yakar. Devletimizden ve yetkililerden çocuklarımızı korumak için daha fazla tedbir alınmasını istiyoruz" dedi.

Özellikle sosyal medya platformlarında gençlerin kolayca bu tehlikelere eriştiğini belirtti ve Tiktok gibi uygulamalarda bağımlılıkların yayılmasına dikkat çekti.

"KIZIM TEDAVİ ALTINDA"

Akyürek, kızlarının tedavi altına alındığını ve hastanede tedavisinin devam ettiğini açıkladı. Çaresiz kalan aile, çocuklarını ve benzer durumda olan gençleri korumak adına rehabilitasyon merkezlerinin kurulması gerektiğini vurguladı. "Çocuklarımızı bu tehlikeden kurtarmak için mücadele ediyoruz, bu süreçte yalnız değiliz. Daha fazla farkındalık ve destek gerekli" diyerek son noktayı koydu.

Toplumun tüm kesimlerini etkileyen bu sorun, aileleri ve yetkilileri sosyal medya ve madde bağımlılığı konusunda daha dikkatli olmaya çağırıyor.

İstanbul'da 900 milyon liralık uyuşturucu operasyonuİstanbul'da 900 milyon liralık uyuşturucu operasyonu

 

19 ilde uyuşturucu operasyonu: 49 kişi yakalandı19 ilde uyuşturucu operasyonu: 49 kişi yakalandı

 

Midesinde uyuşturucu taşıyordu: Havalimanında yakalandıMidesinde uyuşturucu taşıyordu: Havalimanında yakalandı

 

İskoçya'da uyuşturucuya bağlı ölüm oranı yüzde 12 arttıİskoçya'da uyuşturucuya bağlı ölüm oranı yüzde 12 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)