<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÜmit Leblebici: Rekabet ortamı kızışacak----

Ümit Leblebici: Rekabet ortamı kızışacak

Ümit Leblebici: Rekabet ortamı kızışacak
05 Ocak 2024 - 07:27 www.finansingundemi.com

TEB Genel Müdürü Leblebici, borçlanmada reel faiz oranının önem taşıdığını ifade ederek, enflasyon dikkate alındığında piyasadaki reel faizin borçlanılabilecek düzeyde olduğunu söyledi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, küresel rekabetin kızışacağı 2025 yılına hazırlık yapmak isteyen şirketlerin 2024’te stratejik adımlarını atmaları gerektiğini anlatarak, yatırım ve satın almalarda önemli olanın reel faiz olduğuna dikkat çekti. Leblebici, “Enflasyon göze alındığında piyasadaki reel faiz borçlanılabilecek düzeyde. 2024, küresel rekabetin kızışacağı 2025-2026’ya hazırlık yılı olarak görülmeli” diye konuştu.

Ekonomi’den Handan Sema Ceylan'ın sorularını yanıtlayan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “2024 bence tekrar büyüme ve verimlilik senesi” diyerek, “Global ortağımız BNP Paribas ile de paylaşıyorum. 2024, ‘üretken büyüme stratejisi senesi’ olmalı. İş insanlarımızla konuşurken, reel sektörle bir araya geldiğimizde onlara da öneriyorum. Aslında fırsatlar var. Üretken büyüme stratejisini hazırlayan, yeni pazar anlaşmalarını yapan, satın alma ve yatırımlarına odaklanan şirketler kazanır. 2024-2025’te şirket alacaklarsa alsınlar, büyüme planları varsa harekete geçsinler, çünkü bunları yapmazlarsa, 2025’te dünyada bunları yapmış olanlarla rekabet edemeyecekler. 2025 ve 2026’da rekabet daha zor olacak. 2025’te dünya kendini toparlamış olacak. Buna hazırlık yapan, yeni pazar bağlantılarını şimdiden kuran kazanır” şeklinde konuştu.

SATIN ALMA DÖNEMİ

Şirketlerin artık sadece iç pazarda ve yurtdışında alıştıkları pazarlara satış yapması döneminin bittiğini kaydeden Leblebici, “Tekrar tekrar yeni pazar peşinde koşmak lazım. Devletin de Eximbank kredileriyle bu hareketi desteklemesi kolektif bir ivme yaratır. Firmalar, özetle sadece bulunduğu hatta değil o hattın genişlemesine bakacaklar. Bir de satınalmalar göreceğiz. Türk şirketleri yurt dışında satınalmalar yapacaklar. Eğer yurt içinde de üreten büyüme olursa yurtdışından da pek çok firma tekrar Türkiye’de büyüme iştahına girebilir. Biz de banka olarak yurtdışında şirket almak isteyeni de, içerde satınalma yapmak isteyeni de destekleriz” diye konuştu.

Önemli olan 'reel faiz' vurgusunu yapan Leblebici, “Kontrolsüz negatif reel Faiz enflasyona sebep oluyor. Önemli olan dengeyi bulabilmek. 2024'te enflasyonu kontrol altında tutabilecek bir politika uygulanıyor olacak. Bu kontrollü geçiş enflasyonun 2025'te 20’li seviyelere ulaşmasına yardımcı olur, kredi faizleri de bu öngörülebilirlik ne kadar erken oluşursa o zaman aşağı gelir” dedi.

KALİTELİ BÜYÜME

Büyüme ile ilgili öngörülerini paylaşan Leblebici, “Yüzde 2,5- 3 arası bir büyüme bekliyorum. Daralma olmaz. Yüzde 3’ün de iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü makro denge açısından kaliteli bir büyüme getirecektir” şeklinde konuştu.

“BİZ İYİ BİR BANKAYIZ, BU BİZİM KARAKTERİMİZ”

TEB olarak ön plana çıkarmak istediğimiz özellikle iki yön var. Biri girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, diğeri de bu ekosistemde özellikle kadın girişimcilerin desteklenmesi. Biz ‘iyi bir banka olmak’ için çalışıyoruz. Çalışanına iyi, müşterisine iyi, toplumuna iyi… İyi bir ortam sağlayarak çalışanlarımızın gelişmesini destekliyoruz. Müşterilerimiz için yurtdışında kimsenin yapamadığı örnek işler yapıyoruz. Her insan gibi her bankanın da bir karakteri olmalı. Biz ‘iyi’ bir bankayız, bu bizim karakterimiz.

"HEDEFİMİZ YÜZDE 50"

Kredide TEB’in hedefinin sektörün üzerinde büyümek olduğunu paylaşan Ümit Leblebici, “Sektörün oyuncuları yüzde 35 ila 45 arasında bir büyüme olacağını öngörüyor. Biz bütçemizde yüzde 55’lere yakın pay ayırdık. Hedefimiz yüzde 50’ler” şeklinde konuştu.

TEB sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini yeniledi

TEB’in ekonomiye verdiği destek 2023 yılının üçüncü çeyreğinde devam etti

TEB ve TÜRİB'den tarımda dönüşüm için iş birliği

Leblebici: Türk bankacılığı dalgalanmaları nasıl yöneteceğini biliyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)