Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası marka tescili alanında faaliyet gösteren Markiz Patent'ten yapılan açıklamaya göre, 2019 yılında WIPO'ya yapılan uluslararası marka tescil başvurusunda 1,5 milyonuncu başvuru, Kolombiyalı tekstil firması Coltejer tarafından gerçekleştirildi.
Markasını yurt dışında koruma altına almak amacıyla harekete geçen Coltejer, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 11 ülkede tescil başvurusunda bulundu.
Madrid Protokolü'nün işletilmesinden sorumlu olan WIPO'ya açıklama yapan Coltejer’in Genel Müdürü Andres Berdugo Gomez, “Madrid Sistemi, firmaların küresel pazarlara girerken markalarını tanıtabilmesi için büyük bir şans. Sistemin sağladığı en büyük avantaj ise yurt dışında marka koruma maliyetlerini azaltıyor olması.” ifadelerini kullandı.
Madrid Sistemi, 1891’de imzalanan Madrid Antlaşması ile 1996’da imzalanan Madrid Protokolü isimli iki uluslararası anlaşmadan oluşuyor. Yurt dışında marka tescil işlemlerini daha kolay hale getirmeyi amaçlayan sistem üye ülkelerden gelen firmaların yine üye ülkelerde uluslararası marka başvurusu yapabilmesine olanak sağlıyor.
30 yıldan uzun bir süredir hizmet veren Madrid Protokolüne üye ülke sayısı ise 1988'de 22 iken bu yıl Kanada, Brezilya ve Malezya'nın da katılımıyla 2019 sonu itibarıyla 122'ye yükseldi.
İstanbul merkezli marka ve patent firması Markiz Patent Genel Müdürü Orhan Eriman, "Markaların uluslararası tescili ile ilgili Madrid Protokolü, yurt dışı tescil işlemlerine büyük kolaylıklar getirmiştir. Madrid Protokolü sistemi tek bir başvuru ile birçok ülkede markanızın tescil edilmesi imkânını tanımaktadır. Üye ülkelerden istenilen ülkenin seçilebilmesi mümkün, süreç ve maliyet anlamında da çok önemli avantajlar sağlamıştır." ifadelerini kullandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.