BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakUltra lüks evlerde rekor satış----

Ultra lüks evlerde rekor satış

Ultra lüks evlerde rekor satış
20 Ağustos 2024 - 18:29 www.finansgundem.com

Bu yılın başından bu yana ABD’de 100 milyon dolar ve üzerinde satılan evlerin sayısı rekor seviyelere yaklaştı. Servetlerine servet katan milyarderler ev ve arazi kapmak için birbirleriyle yarışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York’taki Central Park civarında haziran ayında 115 milyon dolarlık bir dubleks daire satıldı. Bir aydan kısa bir süre sonra ise yakındaki beş katlı bir ‘penthouse’ 135 milyon dolara alıcı buldu.

Yılın sona ermesine dört aydan fazla bir süre kala hem New York’ta hem de ABD’de 100 milyon dolar ve üzerindeki ev satışları rekor kırma yolunda ilerliyor. Dünya çapında milyarderler, büyük ev satın alımları için ivme yaratarak servetlerine servet katmaya çalışıyor. Satışların hızı, ABD'deki diğer en iyi konutlar için alıcı bulmakla görevli emlak şirketlerindeki iyimserliği de teşvik ediyor.

Bloomberg’ün haberine göre ultra lüks evlerin satış hızlarında yakın zamanda bir düşüş beklenmiyor. 

Güney Kaliforniya merkezli emlak firması Christie’s International’ın CEO’su olan Aaron Kirman “Bu yılın başından bu yana en az 100 milyon dolarlık bir ev için geçen yılın tamamında gördüğümden daha fazla milyarder beni aradı. Tam olarak ne istediklerini ve ne zaman istediklerini biliyorlar ve bunun için para ödemeye hazırlar" “açıklamasında bulundu.

Potansiyel alıcı havuzu hala küçük olsa da üst düzey milyarderler son birkaç yılda servetlerinde ciddi bir artış gördü. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, ocak ayı başlarında dünyanın en zengin 500 kişisinin medyan net serveti 9,3 milyar dolardı. Ağustos ayına kadar bu rakam neredeyse 9,9 milyar dolara kadar yükseldi. Bu da 100 milyon dolarlık bir ev satın alımının servetlerinin sadece %1'ini oluşturacağı anlamına geliyordu.

Milyarderlerin artık çok daha fazla evi var. Servetleri arttıkça zenginler onlara hitap eden inşaat projeleriyle ve mülklerle ilgileniyor. Ayrıca Jeff Bezos ve Ken Griffin gibi birçok iş dünyası devinin daha büyük mülkler için Florida’daki arazileri kapatmaya çalışmasıyla emlak sektörü çok daha stratejik hale geldi.

En zengin ev sahiplerinden bazıları, çok sayıda pahalı satışla büyük mülkleri bir araya getiriyor. Florida'da Bezos, geçen yıl Indian Creek adasındaki iki komşu mülk için ayrı ayrı işlemlerde toplam 147 milyon dolar ödedi ve nisan ayında 90 milyon dolara bir tane daha mülk satın almayı kabul etti.

Jills Zeder Group'un kurucusu Jill Hertzberg, Griffin’in Star Island'da toplam 194 milyon dolara bitişik parsellerdeki arazileri bir araya getirdiğini söyledi Ancak Hertzberg’e göre iki mülkün birleştirilmesinin ardından Griffin iki katı, hatta üç katı teklif ediliyor olsa dahi mülklerini satmayacak.

Hertzberg, Griffin’in mülkü için gelen tekliflerle ilgili “İlgilenmiyor. Başka kimse göremezken sadece onun gibi bu öngörüyü yapabilirdi” açıklamasında bulundu.

 

İlber Ortaylı: Babamın saydığı zenginler listesinden sadece bir aile kaldıİlber Ortaylı: Babamın saydığı zenginler listesinden sadece bir aile kaldı

 

Çin, konut finansmanı için tahvil ihracı izni verecekÇin, konut finansmanı için tahvil ihracı izni verecek

 

Lüks tekne battı! İngiliz milyarder ve kızı kayıpLüks tekne battı! İngiliz milyarder ve kızı kayıp

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)