BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜlker, Şok'a yabancı ortak alacak----

Ülker, Şok'a yabancı ortak alacak

Ülker, Şok'a yabancı ortak alacak
11 Haziran 2011 - 02:32 www.finansgundem.com

Migros bünyesinde bulunan Şok Marketleri'ni 600 milyon liraya satın alan Ülker Grubu, yabancı bir ortakla yola çıkacak

Grup içinde bulunan Bizim Toptan ve Gözde Finansal tarafından yapılan işlemin detayları ortaya çıkmaya başladı. Ülker, satın alma işleminde özkaynak, yabancı ortak ve krediden oluşacak üçlü bir finansman modeli izleyecek.
Gözde Finansal Genel Müdürü Atilla Kurama, bundan sonraki yatırımlarının finansmanında enstrüman çeşitliliğini artırmak için sukuk ihracı planladıklarını belirterek, "Girişim sermayesi şirketi olarak yatırımların bir kısmını kendi kaynaklarımız, bir kısmını da finansal kaldıraç aracılığıyla yapmamız gerekiyor. Şok'un satın alınmasında özkaynak ve yabancı ortaklığın yanı sıra bir miktar kredi olacak." dedi. Gözde Finansal'ın yatırım stratejisi kapsamında genel olarak yatırımların 100 milyon liralık kısmını özkaynak, geri kalanını ise finansal kaldıraç ile karşılamayı tercih ettiklerini belirten Kurama, yatırımlara kaynak sağlanması kapsamında, sermaye artışına gidileceğini, bunun ardından tekrar yeni sermaye artırımları yaparak 1 milyar liralık kayıtlı sermaye tavanına ulaşmak istediklerini söyledi. Ödenmiş sermayesi 35,53 milyon lira olan Gözde Finansal, bunu 134,47 milyon liraya artırmak için SPK'ya başvuru yapmış ve talebi olumlu karşılanmıştı.
Şok'un Migros'tan satın alınmasına yönelik anlaşma ile ilgili bilgi veren Kurama, Şok'un dışarıya borcu olmayan bir şekilde satın alındığını ancak Migros'a borcu olabileceğini, ayrıca Şok'un mevcut stoklarını da devraldıklarını açıkladı. Hisse devir sözleşmesinin yanı sıra Migros ile bir de lojistik konusunda anlaşma yaptıklarını belirten Kurama, "Migros, lojistik konusunda çok etkin. Yaptığımız servis anlaşması ile bir süre daha bu desteği almaya devam edeceğiz. Depolar da dahil bütün operasyonel imkânlarını kullanmak üzere anlaşma imzaladık. Bu süre sonunda Bizim Toptan'ın lojistik alanında sinerjisinden de faydalanabiliriz. Ancak son aşamada biz Şok'u ayrı bir iş olarak görüyoruz." diye konuştu.
Kurama, Gözde Finansal'ın yaptığı yatırımların süresini 5-7 yıl olarak gördüğünü belirterek, Şok'tan çıkış stratejilerinin ise halka arz veya başka yatırımcıya hisse devri şeklinde olabileceğini söyledi.
Yatırım konusunda önceliklerinin perakende, tarım-gıda, yenilenebilir enerji, gayrimenkul ve teknoloji sektörleri olduğunu belirten Kurama, bu doğrultuda şu anda 10'a yakın projeyi incelediklerini, yurtdışında da birkaç projeye baktıklarını belirterek, "Yurtdışında, en hızlı büyüyen bölgelerden birinde perakende alanında yatırım konusunu inceliyoruz." dedi.
Teknoloji alanında Exper Bilgisayar'ın yüzde 67'sini satın aldıklarını ve bu sektörde daha başka alımlar da olacağını kaydeden Kurama, bunlarda mutlaka çoğunluk hissedarı olmak gibi bir stratejileri olmadığını dile getirdi. Kurama, bundan sonraki süreçte özkaynak yatırımı 100 milyon lira büyüklüğünde yıllık 1-2 proje ile, özsermayeden 10 milyon lira yatırımla yapılacak 4-5 yatırım daha olacağını söyledi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)