<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarUkraynalı zenginlerin güvenli limanı: Kripto paralar----

Ukraynalı zenginlerin güvenli limanı: Kripto paralar

Ukraynalı zenginlerin güvenli limanı: Kripto paralar
24 Şubat 2022 - 12:05 www.finansingundemi.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle sonuçlanan gerilim sürecinde birçok Ukraynalı, yerel para biriminin değer kaybetmesi ve bankacılık sistemine duyulan güvenin azalmasıyla kripto paralara yöneliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Henüz Ukrayna’yı terk etmemiş olan zenginler, Rusya-Ukrayna gerilimi tırmanırken servetleri için güvenli liman arayışıyla kripto paralara yöneliyor. Ancak Tether’in USDT isimli dolar endeksli stablecoin’lerinde sınırlı arz var. Bu limit de USDT fiyatlarını artırıyor. Ukrayna merkezli kripto para borsası Kuna Kurucusu Michael Chobanian, kripto alımlarında yatırımcıların yaşadığı zorlukları dile getirerek, yerel ekonominin geleceğinin belirsiz olduğunu söyledi.

Mevcut jeopolitik gerilimlerde blockchain teknolojisinin potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. 18 Şubat tarihinde ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın gelecek günlerde ya da haftalarda Ukrayna’yı işgal edeceğinden “emin” olduğunu söyledi. Ukrayna hükümeti ise çarşamba günü 30 günlük olağanüstü hal ilan etti. Chobanian, “finansal panik çok yüksek” diyerek, Ukrayna’nın zenginlerinin “nakitten çıkmak istediğini” söyledi.

Varlıklarını koruma altına almak isteyen birçok kişi, güvenli liman olarak kripto paralara yöneliyor. Coin Desk’in haberine göre zenginlerin odağında ise USDT var. Daha sonra bu stablecoin’den Bitcoin ya da Ethereum’a geçiş yapmak istiyorlar. Ancak USDT arzı oldukça sınırlı, bu nedenle de alıcılar %4 daha yüksek fiyattan dahi alım yapamıyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre durum Ukrayna’nın para biriminin değer kaybetmesiyle daha da kötüye gidiyor.

Grivna 16 Şubat’tan bu yana, belirsizliklerin sürmesi ve gerilimin artmasıyla %6 değer kaybetti. 

Chobanian, “Ukrayna’da şimdi nakit bulundurmak oldukça riskli” dedi. Devamında, “insanlar hükümete güvenmiyor. Bankacılık sistemine güvenmiyor. Yerel para birimine güvenmiyor” ifadelerini kullandı. En kötü senaryoda Ukrayna’da internet ve tüm bankacılık sistemi çökebilir. Bu nedenle de kripto paralar güvenli liman olarak görülüyor.

Milyonlarca dolar nakit

Chobanian, “insanların büyük bir bölümünün kripto paralar dışında bir seçeneği yok” dedi. Daha önce kripto para yatırımı yapmış olanlar, güvende hissediyor ve diğerleri zorluklar yaşasa da kripto para satın almak istiyor.

Açıklamasında, “kripto paralara giriş yapmak isteyen milyonlarca dolar nakitten bahsediyoruz. Aynı zamanda kripto paralarını satmak isteyen neredeyse hiçkimse yok” ifadelerine yer verdi. Kriz ortamında kripto paraların potansiyelleri olduğunu söyleyen Chobanian, ülkede yatırım eksikliğinin ve yakın vadede olumsuz ekonomik gelişmelerin etkili olacağını açıkladı. Ancak blockchain şirketleri Ukrayna’da fırsatlar bulabilir.

Kuna’nın en büyük sorununun, grivna ile işlem yapıyor olması olduğunu söyleyen Chobanian, “hiçkimse şimdi savaş ortamında Ukrayna’nın bankacılık sistemiyle ilişki kurmak istemiyor” dedi. Bu nedenle köşeye sıkışan Kuna’nın %90’ı Ukrayna’da bulunan 400 bin aktif hesabı var.

Ukrayna’da sokakların boş olduğunu söyleyen Chobanian, iş insanları ve kripto yatırımcıları gibi birçok zengin insanın Ukrayna’yı terk ettiğini dile getirdi. Ancak birçok kişi ailelerini yurt dışına göndermiş olsa da, Ukrayna’da kaldı.

Piyasalar altüst oldu: Altın fırladı

 

Rusya'nın saldırısı sonrası Avrupa'da gaz fiyatları yükseldi

 

Ukrayna’daki savaşın asıl sebebi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)