Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ukrayna Boru Hatları Operatörü Uluslararası İlişkiler Direktörü ve eski milletvekili Olga Bielkova, Avrupa’yı korkutan enerji krizi ve sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu.
Bielkova yaptığı açıklamalarda, her ülkenin elinde bulunan mevcut kaynak ve imkânları küçümsemeden, en iyi şekilde değerlendirmelerini öneren Bielkova “Öncelikle kullanacağımız LNG ve doğalgazın kaynaklarını çeşitlendirmeli ve arz güvenliği sağlamalıyız. Çok sayıda LNG terminali inşa edip, farklı kaynaklardan borularla doğalgaz taşımayı başaran Türkiye’yi bu konuda tebrik ediyorum. Bu sadece Türkiye için değil, Ukrayna için de hayati önem taşıyan bir konu” dedi.
Yunanistan-Türkiye-Ukrayna bağlantısı
Olga Bielkova, 1980’li yıllarda Türkiye’nin aldığı ilk Rus doğalgazını taşıyan Trans-Balkan hattının şu anda atıl durumda olduğunu hatırlatarak "Biz, şu anda atıl durumda bulunan Trans-Balkan Hattı'nın da en kısa zamanda faaliyete geçip, Türkiye, Yunanistan ve Ukrayna’yı birbirine bağlamasını arzu ediyoruz” diye konuştu.
"Her ülke, doğalgaz tüketimini gözden geçirmeli"
Kışa endişeli giren Avrupa ülkelerinin enerji ihtiyacını karşılama konusunda stratejik davranılması gerektiğini kaydeden Olga Bielkova, Mehmet Kara'nın Dünya'daki haberine göre şu açıklamalarda bulundu: “Sadece bu kışı değil, bir sonraki kış mevsimini de düşünmeliyiz. Öncelikle her ülke, doğalgaz tüketimini gözden geçirmeli, çünkü Rusya’dan gelmediği, gelmeyeceği için arz daralıyor.
Özellikle bazı ülkeler, altyapı yetersizliği ve ekonomilerinin doğalgaza bağımlı oluşu nedeniyle daha büyük sıkıntılar yaşayacak gibi görünüyor, çünkü tüketimi azaltmaları daha zor olacak. Bu ülkelere destek olmak için bazı tedbirler alınmalı.”
"Rus gazına bağımlılığın önemli ölçüde azaltılması mümkün"
Ukrayna’nın güçlü bir altyapıya sahip olduğunu belirten Olga Bielkova, “Depolarımız ve farklı kaynaklardan topladığımız LNG var. Brüksel ve diğer Avrupa başkentleri karar almaları halinde emin olun Rus gazına bağımlılığın önemli ölçüde azaltılması ve yerine farklı kaynaklardan elde edilen enerjinin konması mümkün” değerlendirmesinde bulundu.
Rus gazı bağımlılığına karşı hidrojen seçeneği
Olga Bielkova, uluslararası enerji gündeminde son aylarda giderek daha fazla gündeme gelen hidrojenin önemine de değindi. “Hidrojenin, özellikle Avrupa’nın Rus gazına bağımlılığını azaltma ihtimaliyle ilgili çok heyecanlıyım” diyen Bielkova şöyle devam etti: “Bu konuda çok çalışıp, büyük hayaller kurmak hepimiz için çok önemli. Ancak diğer yandan bugün neyin mümkün olduğu konusunda pragmatik ve gerçekçi olmalıyız. Bilim insanlarının ve bazı şirketlerin bu konuda biraz daha deneyler, projeler yapıp, hem halk hem de sanayi için hidrojeni erişilebilir hale getirmeleri gerekiyor.”
'Trans Anadolu' gaz hattı kuruluyor
AB, Rusya doğal gazına alternatif arıyor
İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattı bakıma giriyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.