BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'dan ilginç iddia: Kuzey Kore askerleri Rusya'da----

Ukrayna'dan ilginç iddia: Kuzey Kore askerleri Rusya'da

Ukrayna'dan ilginç iddia: Kuzey Kore askerleri Rusya'da
20 Ekim 2024 - 17:45 www.finansgundem.com

Ukrayna, Kuzey Kore askerlerinin Rusya'da olduğunu ve eğitim gördüğünü öne sürdü.

Kuzey Kore’nin Ukrayna’ya asker gönderdiği iddiaları, bölgedeki gerilimleri artırıyor. Bu çerçevede, Ukrayna’dan gelen yeni bir video, Kuzey Koreli askerlerin Rus askeri kıyafetleri almak için sıraya girdiğini gösteriyor.

İddiaların ortaya çıkmasının ardından, Ukraynalı yetkililer, Rus askeri üniformalarını almak için kuyruğa giren çok sayıda Kuzey Koreli askerin görüntülerini içeren bir video paylaştı.

Ukrayna Kültür ve Enformasyon Bakanlığı'na bağlı Stratejik İletişim ve Bilgi Güvenliği Merkezi tarafından yayınlanan videoda, Kuzey Kore askerlerinin Rus askerlerinden çanta, kıyafet ve diğer giysileri almak için sıraya girdiği öne sürülüyor.

Euronews'in haberine göre açıklamada, "Bu videoyu kendi kaynaklarımızdan aldık. Güvenlik endişeleri nedeniyle videoyu bize sağlayan kaynaklardan ek doğrulama sağlayamıyoruz," denildi.

"Videoda Kuzey Kore vatandaşlarına Rus ordusunun yönlendirmesi altında Rus üniformaları verildiği açıkça görülüyor."

"Ukrayna için bu video önemli, çünkü Kuzey Kore'nin Rusya'nın yanında savaşa katıldığını gösteren ilk canlı kanıt. Hem de sadece silah ve mermilerle değil, personeliyle de," ifadelerine yer verildi.

Kurum, görüntülerin son günlerde bir Rus askeri tarafından çekildiğini iddia ediyor, ancak görüntülerin nasıl elde edildiğini söylemiyor. Görüntülerin çekildiği yer de bilinmiyor.

Ukrayna askeri istihbarat başkanı Kyrylo Budanov'un yerel medyada 11.000 kadar Kuzey Koreli piyadenin şu anda Rusya'nın doğusunda eğitim gördüğünü iddia etmesinin ardından geldi.

Kasım ayına kadar cephe savaşına katılmaya hazır olacaklarını öngördü.

"Herhangi bir sayıda yeni askerin ortaya çıkması bir sorun, çünkü hepsini yok etmek için yeni, ek silahlara ihtiyacımız olacak," dedi.

"Bu videonun yayılması, dünya kamuoyuna Ukrayna'ya karşı resmen savaş halinde olan iki ülkeyle birlikte, bu saldırganlığı püskürtmek için daha fazla desteğe ihtiyacımız olacağının bir işareti olarak önemlidir."

Eğer iddialar doğruysa, Kuzey Kore askerlerinin Ukrayna'daki varlığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasındaki askeri ilişkilerin yoğunlaştığının bir başka kanıtı olacaktır.

İki ülke geçtiğimiz yaz, her iki ülkeye de askeri yardımda bulunmayı taahhüt eden bir stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

Kuzey Kore silahları, Ukrayna savaşında zaten kullanılmıştı.

Rusya ile Ukrayna arasında esir takasıRusya ile Ukrayna arasında esir takası

 

Rusya ile dost olmayan ülkelere veto!Rusya ile dost olmayan ülkelere veto!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)