Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ustenko iki gün önce Financial Times'ta yayımlanan söyleşide JPMorgan, HSBC ve Citigroup gibi kuruluşların "Putin rejimine yardım ettiğini" savundu.
Moskova, 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna istilasının ardından Batılı ülkelerin ağır yaptırımlarıyla karşı karşıya kalmıştı. Pek çok şirket, Rusya'daki operasyonlarını ya durdurmuş ya da azaltmıştı.
Ancak bazı finans kuruluşlarının, Rus kuruluşlarıyla bağı hâlâ devam ediyor.
ABD merkezli JPMorgan'ın Rusya'daki yatırımlarla ilgilinen kolu JPMorgan Russian Securities'in, Gazprom, Sberbank ve Rosneft'teki hisseleri duruyor.
Birleşik Krallık şirketi HSBC ve Fransız Crédit Agricole'un varlık yönetimi birimleri de Gazprom ve Rosneft hisselerini hâlâ ellerinde tutuyor.
Ustenko'nun söz konusu şirketlere bu hafta gönderdiği mektupta merkezi ABD'de olan Citigroup'un, Lukoil ve Vitol'e kredi kolaylıkları tanıdığı iddia ediliyor.
Ustenko mektupta, Rus petrolü ticaretini yapan şirketlere kredi verilmemesini istedi.
Bankaları savaşı uzatmakla suçlayan Ustenko, barışın sağlanmasının ardından Ukrayna'nın yeniden inşasında bu şirketlerle işbirliği yapılmasının engellenebileceğini söyledi.
Ekonomi danışmanı, FT'yle söyleşisinde de Ukrayna Adalet Bakanlığı'nın savaş biter bitmez Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) dava açmayı planladığını bildirdi. Rusya'ya ait fosil yakıtlarla ilişkili olan kuruluşlar hakkında veri toplandığını kaydetti:
Bana göre Putin rejimine bu şekilde yardım ettikleri ve rejimi destekledikleri için savaş suçu işliyorlar.
UCC hükümetleri veya şirketleri ne inceleyebiliyor ne de kovuşturabiliyor. Ancak buralarda görev yapan kişiler, UCM'nin kapsamına giriyor.
JPMorgan, FT'ye yaptığı açıklamada Batı'nın yaptırımlarının uygulanmasındaki rolüne dikkat çekti ve yaptırımları özenle uyguladığını savundu.
Citigroup ve Crédit Agricole ise mektuba doğrudan yanıt vermezken, Rusya'daki operasyonlarla ilgili önceki açıklamaları yineledi. Şirketler, Rusya'yı tamamen terk etmenin zaman alacağına dikkat çekti.
HSBC cephesindense açıklama gelmedi. (Independent Türkçe)
Dev bankaların WhatsApp faturası 1 milyar dolar
Gözler dev bankaların bilançolarında
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.