BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna ordusunda 262 milyon dolarlık yolsuzluk----

Ukrayna ordusunda 262 milyon dolarlık yolsuzluk

Ukrayna ordusunda 262 milyon dolarlık yolsuzluk
09 Ocak 2024 - 13:05 www.finansgundem.com

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, yapılan iç denetim sonucunda çok sayıda ihlal bulunduğunu belirterek son 4 aydaki incelemelerde daha önceki dönemlerde 10 milyar grivnadan (262 milyon dolar) fazla yolsuzluk tespit edildiğini vurguladı.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, bakanlığın yaptığı iç denetim sonucunda Ukrayna ordusunda milyonlarca dolarlık yolsuzluk tespit edildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Umerov, Savunma Bakanlığı'nın yaptığı iç denetim sonucunda çok sayıda ihlal bulunduğunu belirterek son 4 aydaki incelemelerde daha önceki dönemlerde 10 milyar grivnadan (262 milyon dolar) fazla yolsuzluk tespit edildiğini vurguladı.Tüm yolsuzluk vakalarına sert bir şekilde müdahale ettiklerini anlatan Umerov, geçen ay Ukrayna ordusu için 1.5 milyar grivna tutarında mühimmat alınması kapsamında cereyan eden yolsuzluk girişiminin önlendiğini anımsattı.

Umerov, ordudaki yolsuzluk sorununu çözmek için satın almalara NATO standartlarına uygun yeni kurallar getirdiklerini kaydetti.

Savunma Bakanı, "Satın alma mekanizmalarını Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne sürekli silah ve lojistik ekipman tedarikine zarar vermeyecek şekilde yeniden inşa ediyoruz. Artık Savunma Bakanlığı oyunun kurallarını belirliyor, politikayı şekillendiriyor ve ihaleleri kontrol ediyor. Satın almalar iki özel kurum tarafından yapılıyor" ifadelerini kullandı.

ABD, Ukrayna'ya "Patriot" tedarik etmekte sorun yaşıyor

 

Rusya: Ukrayna'ya savaşması için 203 milyar dolar harcandı

 

Norveç'ten Ukrayna'ya doğrudan silah satışına onay

 

AB'den 'Ukrayna' planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)