BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna Batı'dan 73.6 milyar dolar mali yardım aldı----

Ukrayna Batı'dan 73.6 milyar dolar mali yardım aldı

Ukrayna Batı'dan 73.6 milyar dolar mali yardım aldı
27 Aralık 2023 - 17:18 www.finansgundem.com

24 Şubat 2022'den bu yana Batı Ukrayna'ya 73.6 milyar dolarlık mali yardım yaptı.

Ukrayna Meclisi (Verkhovna Rada) Milletvekili Yaroslav Jeleznyak, ülkenin 24 Şubat 2022'den bu yana Batılı müttefiklerinden mali yardım adı altında 73.6 milyar dolar aldığını bildirdi.

Jeleznyak,Telegram hesabında paylaştığı mesajında, “Savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna, uluslararası ortaklardan devlet bütçesine 73.6 milyar dolar aktardı” diyen Jeleznyak, bu paranın 42.5 milyar dolarının bu yıl için verildiğini vurguladı.

37 milyar dolarlık yardım talebi

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yuliya Sviridenko Financial Times gazetesine verdiği demeçte, Batılı ülkelerin yeni yardım tahsis etmemesi halinde, yetkililerin 1 milyon 400 bin öğretmen ve yaklaşık 500 bin devlet memurunun maaşlarını ödemeyi geciktirebileceğini söylemişti.
Daha önce Ukrayna Maliye Bakanı Sergey Marçenko, ülke yetkililerinin Batı'dan gelecek yıl için dış yardım taleplerini 41 milyar dolardan 37 milyar doların üzerine düşürdüğünü belirtirken, ayrıca Ukrayna'yı savaşa hazır hale getirmek için kamu tüketiminin ‘birkaç kat’ sınırlanması gerektiğini ifade etmişti.

Ukrayna'nın 2024 yılı devlet bütçesi 43.5 milyar dolarlık açık içerirken, belgeye göre ülkenin dış borçlanmasının 41 milyar dolar olması gerekiyor.

Ancak bütçenin Batılı ortakların sağlamaya hazır olduğundan daha fazla gider içerdiği tahmin edilirken, son günlerde bu endişeler, geçen haftaki Avrupa Birliği Zirvesi’ndeki liderlerin Ukrayna'ya dört yıllık destek programı kapsamında 50 milyar euro tahsis etme konusunu çözememesi ve ABD Kongresi'nin Kiev için 61 milyar dolarlık yardım paketini hala onaylamamış olması nedeniyle daha da artıyor.

AB'den Ukrayna'ya 20 milyar euroluk destek hazırlığı

 

AB'den Ukrayna'ya 1.5 milyar euroluk yardım

 

ABD, Rus varlıklarını Ukrayna'ya devretmeyi planlıyor

 

"Ukrayna Batı’nın mali yardımı olmadan birkaç ay dayanabilir"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)