Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
BioNTech’in kurucu ortaklarından ve aynı zamanda şirketin CEO’su olan Uğur Şahin, Kovid-19 aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Financial Times’ın aktardığı haberde, Şahin, korona virüsünün mutasyona uğramaya devam edeceğini ve bu durumun da şu an kullanılmakta olan korona virüsü aşısının yarattığı bağışıklığı azaltacağını söyledi.
İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times’a konuşan Şahin, “Gelecek yılın ortalarına doğru Kovid-19 aşısının formülünün değişmesi gerekecek gibi görünüyor çünkü virüs mutasyona uğruyor. Bu yıl yeni bir aşı geliştirmeye gerek yoktu. Fakat gelecek yılın ortalarına doğru çok daha farklı bir durum olacak” dedi.
“DELTA VARYANTI ETKİLEMİYOR”
Dünyada geliştirilen ilk korona virüsü aşılarından biri olan ve Türkiye’de de kullanılan Comirnaty aynı zamanda mRNA teknolojisi kullanan ve denetleyici kurumlardan olay alan ilk aşı olmuştu.
Financial Times’tan Erika Solomon ve Nikou Asgari’ye konuşan Şahin, “Şu an baskın hale gelen Delta varyantı daha bulaşıcı fakat mevcut aşıların etkileyiciliğini azaltacak kadar da farklı değil” dedi.
Üçüncü doz destekleyici aşıların ana varyantları kontrol altına alabileceğini de dile getiren Şahin, buna karşılık korona virüsünün yeni mutasyonlara uğrayacağını ve aşıların etkisini azaltabileceğini söyledi.
“VİRÜSÜN EVRİMİ YENİ BAŞLADI”
Şahin, “Virüs kalacak ve virüs daha da çok adapte olacak. Değişikliğe uğrayacak yeni nesil virüslerin, şu ankinden daha kolay yönetilebilir olacağını öngörmüyoruz. Bu devam eden bir evrim ve evrim henüz başladı” dedi.
Şahin 2022’deki aşı programını da Financial Times ile paylaştı. Şahin, “Hali hazırda aşı olanlar için üçüncü doz aşı yapılacak ve aynı zamanda aşıya erişimi olmayanlara aşı temini sağlanacak” dedi.
Gelişmekte olan ülkeler tarafından, “Aşının patentini paylaşın” çağrısına kulaklarını tıkayan Şahin, bu konuda ise “Patentleri paylaşmak kalite kontrolünü riske atar” ifadesini kullandı. BioNTech/Pfizer’ın geliştirdiği aşının fiyatının gelecekte ne kadar olacağına dair bir açıklama yapmayan Şahin, “Aşıya gelecek yıllarda da ihtiyaç olacak” dedi.
Pfizer-BioNTech aşısının yan etkileri belli oldu
Yoğun bakım hastalarının yarısı aşısız
Sende mutasyona uğrasana uğurcum
gönder gelsin
çözüm aşı deil,korona ilacıdır.kesin ve net çözüm ilaçtadır.bu ilacı bulan köşeyi döner.
bundan sonra 3-6 ayda bir aşı değişir paranın tadını aldılar ki asla bırakmazlar.virüslere verin kodu her 3-6 ay bir varyant değişimi olsun sonrası kolay.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.