<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporUEFA'dan en karlı G.Saray çıktı----

UEFA'dan en karlı G.Saray çıktı

UEFA'dan en karlı G.Saray çıktı
17 Eylül 2012 - 11:46 www.finansgundem.com

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden önemli bir geliri kasasına koyacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonu grup maçlarına 19 Eylül Çarşamba günü deplasmanda İngiliz futbol devi Manchester United'la yapacağı mücadeleyle başlayacak olan Galatasaray, bu önemli organizasyonda kasasını doldurma hedefinde.
Geride kalan sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonu olarak tamamlayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılma hakkı elde eden sarı-kırmızılı ekip, ilk etapta ''ayak bastı'' parası olarak 8,6 milyon euroyu hanesine yazdırdı.
Gruplarda alacağı her galibiyet için 1 milyon euro, beraberlik için ise 500 bin euro kazacak olan ''Cim Bom'', gruptan çıkması halinde 3,5 milyon euro, çeyrek finale kalması halinde 3,9 milyon euro, yarı finale kalması halinde 4,9 milyon euro, finale kalması halinde 6,5 milyon euro daha kazanabilecek.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sezonu şampiyon tamamlayan ekibe ise 10,5 milyon euro daha ödeme yapılacak.
UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde kulüplere yapılacak ödemelerde bu sezon için yaklaşık yüzde 15'lik bir artışa giderek, toplam ödemeleri 1 milyar 260 milyon euro seviyesine çıkardı.
Fenerbahçe elendi, Galatasaray'ın geliri arttı
Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalamaması nedeniyle gelirini önemli ölçüde artırdı.
Fenerbahçe'nin elenmesi sonrası Türkiye'nin yayın geliri havuzundan alacağı paya tek başına sahip olan sarı-kırmızılı ekip, 10 milyon euronun üzerinde yayın gelirine ulaştı.
Gruplara kalarak 8,6 milyon euroyu kasasına koyan Galatasaray, yayın havuzu payıyla birlikte yaklaşık 20 milyon euroluk kazancı şimdiden garantiledi.
AA

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)