Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Güney Kore’nin Muan Uluslararası Havalimanı’nda 175 yolcu ve 6 mürettebatı taşıyan Jeju Air’e ait yolcu uçağı pistten çıkarak beton bir duvara çarptı. Kazada 179 kişi hayatını kaybederken, yalnızca iki kişi kurtuldu. Felaketin ardından, havalimanındaki bir beton yapının kaza üzerindeki etkisi ve bu yapının varlığından yetkililerin haberdar olup olmadığı soruları gündeme geldi.
Pilotlar: “Beton duvarın varlığından haberimiz yoktu”
Kazanın ardından deneyimli pilotlar, pist yakınındaki beton yapının hiçbir havacılık haritasında veya kılavuzda belirtilmediğini öne sürdü. Yedi yıllık deneyime sahip bir pilot, “Bu duvarı havadan gördüm ama toprak yığını sandım. Betondan yapılmış olabileceği aklıma bile gelmedi” ifadelerini kullandı. Diğer pilotlar da bu yapıdan habersiz olduklarını belirtti.
Duvar patlamayı tetikledi
NTV'den Ceren Ekşi'nin haberine göre; Araştırmacılar, uçağın gövde üstü inişi sırasında beton duvara çarpmasının kazanın şiddetini artırdığını ve patlamayı tetiklediğini belirtti. 2 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişliğindeki beton yapının, havalimanı kılavuzlarında yer almaması ihmal iddialarını güçlendiriyor.
Enkaz ve soruşturma çalışmaları sürüyor
Kazanın ardından ekipler, Muan Havalimanı’nda enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı, kazada kullanılan Boeing 737-800 tipi uçakların ülkedeki tüm filolarını özel denetime aldı. Denetimlerin bir hafta uzatıldığı açıklandı.
CEO’ya yurtdışına çıkış yasağı
Polis, kazayla ilgili Jeju Air ve Muan Havalimanı işletmecisinin ofislerine baskın düzenledi. Jeju Air CEO’su Kim E-bae’ye ülkeden çıkış yasağı getirildi.
Kara kutular çözülüyor
Kazanın nedenini anlamak için uçağın kara kutuları incelemeye alındı. Kokpitteki sesleri kaydeden kara kutudaki veriler başarılı şekilde çıkarıldı ve incelenmek üzere uzmanlara teslim edildi. Ancak uçuş bilgilerini kaydeden ikinci kara kutunun hasar görmesi nedeniyle veriler ABD’ye gönderildi.
İhmal mi komplo mu?
Havalimanındaki beton yapının bilinmemesi, havacılık uzmanları ve kamuoyunda “ihmal mi, yoksa başka bir plan mı?” sorusunu gündeme taşıdı. Yetkililer, bu yapının neden haritalarda yer almadığını araştırırken, kazanın kesin nedeninin kara kutu analizlerinin tamamlanmasının ardından netleşmesi bekleniyor.
Güney Kore tarihindeki en büyük havacılık felaketi olarak kayıtlara geçen olay, havalimanı altyapısının güvenliği ve uluslararası havacılık standartlarının yeniden gözden geçirilmesini gündeme taşıyor.
2 kişinin kurtulduğu facianın ardından... İşte uçakta en güvenli koltuklar!
Güney Kore’deki uçak kazası: Dakika dakika felaketin hikayesi!
O uçak son 48 saatte tam 13 sefer yapmış!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.