Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, global konut fiyatları endeksi 2020 üçüncü çeyrek sonuçlarını yayınladı. Dünyadaki 150 kenti kapsayan rapora göre, Türkiye’nin üç büyük şehri listeye damgasını vurdu.
Son bir yıllık fiyat artışına bakıldığında dünyada konutların en fazla değer kazandığı yer yüzde 34.9 ile Filipinlerin başkenti Manila oldu. İzmir yüzde 27.8 ile ikinci, Ankara yüzde 27.2 ile üçüncü, İstanbul yüzde 25.7 ile dördüncü sırada yer aldı.
Türkiye’nin listede zirvede yer almasında söz konusu dönemde kamu bankaları aracılığıyla konut kredi faizlerinin düşürülmesiyle pandemide biriken talebin harekete geçmesi etkili oldu.
Knight Frank endeksine göre 150 şehirde ortalama yüzde 4.7 fiyat artışı görülürken, 18 kentte çift haneli büyüme yaşandı.
2019 – 2020 ÜÇÜNCÜ ÇEYREK KONUT FİYATLARI DEĞİŞİMİ
Türkiye’de 2020 yılında konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 11,2 artarak 1 milyon 499 bin 316’ya ulaştı.
Konut satışlarında 2020’de İstanbul 265 bin 98 konut satışı ve yüzde 17,7 pay ile ilk sırayı aldı.
İstanbul’u 157 bin 95 konut satışı ve yüzde 10,5 pay ile Ankara, 93 bin 457 konut satışı ve yüzde 6,2 pay ile İzmir izledi.
Beton yiyen Turk halki yuzundendir artislar
Kedi erişemediği ciğere mındar dermiş. Gerçek şu ki büyük şehirlerde hayat tüm hızıyla devam ediyor. Parası çok olan bayağı bir zümre var! Lüks site içindeki daireler daha inşaat halindeyken satılıyor. Alan olmasa fiyatlar niye artsın be dangal? Buradaki yorumlara baksan sanki gecekondu da yaşıyor hödük. Gerçek şu ki çok büyük şükürsüzlük ve nankörlük var! Ziyaret için gittiğim İzmir de Buca dan Menderes e en eskisi 10 yıllık eski araba çok az buna rağmen popüler hale gelmiş züppelik cüretkar tavırlı olmak eleştirel olmak bitmek tükenmek bitmeyen arsızlık ve şımarıklıklar, daima en iyisini isteyip elindekine asla razı olmamak kudurganlığın aynı zamanda bitmişliğin ifadesidir. Akıbeti iyi sonuçlanmayacak perişanlığın başlangıcıdır.
Kamu bankaları %8 faizle kredi verince konut satışlarında patlama oldu, enflasyon düşmediği sürece bankalar zarar yazar.
alan yok satanı ne yapayım ,yahu bunların gazına gelip elinizdeki parayı gözü doymaz mutahitlere kaptırmayın ,bunların sattığı emlakların ortasında hazinemi var güldürmayin garibi zabah zabah ,her yer satılık tabelasıyla dolu alan varmı ,daha doğrusu alabilen kaç kişi var bi barnak galdırın bakem ,
O kadar ucuz krediyi ver, fiyatları uçur, piyasanın dengesini boz, vatandaşını fakirleştir... Sonra kalk utanmadan enflasyonla mücadelen bahset.
Korona var para yok diyorlar .fiyatlar uçuyor demeki talep var talep varsa parada var .
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.