<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTwitter'a 50 milyon dolarlık dava----

Twitter'a 50 milyon dolarlık dava

Twitter'a 50 milyon dolarlık dava
24 Mart 2013 - 16:33 www.finansingundemi.com

Twitter, antisemitizm mesajları yayan kullanıcılarının kimliklerini açıklamadığı için davalık oldu

Twitter, Fransa’da yaşayan Yahudi öğrencileri öfkelendirdi. Yahudi Öğrenciler Birliği, antisemitizm mesajları atan kullanıcıların isimlerini açıklaması yönündeki mahkeme kararına uymayan Twitter’a 50 milyon dolarlık tazminat davası açtı.
Fransa’da Ekim 2012’de başlayan davada, öğrenci birliği Twitter’da yoğun bir trafik yaratan #UnBonJuif (iyi Yahudi) ve #UnJuifMort (ölü bir Yahudi) hashtag’lerinin açılması üzerine mahkemeye başvurdu. İki hastag altında, Twitter’da 350 bin civarında tweet atıldı.
Fransa’da bir mahkeme, Ocak ayında aldığı kararla antisemitik tweetler atan kullanıcıların kimliklerinin açıklanması gerektiği kararını verdi. UEJF, böylece bu kişilerin ‘nefret söylemi’ suçundan yargılanabileceklerini belirtti.
Twitter, mahkeme kararına hemen uymayarak, ‘kararı değerlendirdiğini’ belirtti. İsimleri açıklaması için 15 gün verilen Twitter, aradan geçen iki ayı aşkın süreye rağmen karara uymadı.
“TWITTER ALDIRMAZLIK ROLÜ YAPIYOR”
Mahkeme, Twitter’ın isimleri açıklamak adına gecikeceği her gün için 1,300 dolar ceza ödeyeceğini belirtmişti. Bugüne kadar bu ceza yaklaşık 60 bin dolara ulaştı.
Russia Today’in haberine göre, Twitter’ın isimleri açıklamamasına öfkelenen UEJF, Paris’te bir mahkemeye başvurarak mikroblog devine 50 milyon dolar tazminat davası açtı.
Fransız hükümeti, antisemitik tweet’lerin ayrımcılık ve ırkçılık içeren nefret söylemlerinin yayımlanmasını engelleyen yasayı çiğnediği için yasa dışı olduğunu belirtti.
Twitter ise ABD merkezli olduğuna dikkat çekerek, ABD Anayasası’nın ilk maddesi tarafından ifade özgürlüğünün korunduğunu savundu.
Konu hakkında açıklama yapan UEJF Başkanı Jonathan Hayoun, “Twitter aldırmazlık kartını kullanıyor ve 24 Ocak’ta verilen karara saygı göstermiyor” dedi.
CNET’e açıklama yapan Twitter, “UEJF’nin uluslararası yasal bir yol izlemek yerine üzücü bir şekilde öne çıkmaya çalıştığını’ ifade etti. Twitter, UEJF’nin açtığı dava sonrasında temyize gittiklerini de belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)