Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansörü TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve 50'den fazla üyenin önce Çin'e ardından da Tayvan'a kaçmasıyla ortaya çıkan bilgilere yenileri ekleniyor. Sabah'ın emniyet kaynaklarından edindiği bilgilere göre, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Türk ve Çin Hükümeti arasında ortak istihbarat paylaşımı başlatıldı. Sağlanan işbirliği neticesinde, örgüt üyelerinin Asya ülkelerinde kendi aralarında kullandığı iletişim ağının şifreleri ortaya çıkmaya başladı.
BYLOCK'TAN SONRA KAKAO
Türkiye'de darbe girişimini ByLock adlı program üzerinden planlayan FETÖ'nün Asya ülkelerinde ise Kore menşeli bir yazılımla faaliyetlerini sürdürdüğü öğrenildi. Buna göre, Çin, Hong Kong ve Tayvan'a firar eden FETÖ'nün işadamları kendi aralarındaki yazışmaları VPN üzerinden Kore'nin 'Kakao Talk' adlı programıyla yaptı. 2016'dan sonra bu program Çin'de deşifre oldu. Bunun üzerine FETÖ üyeleri yeni bir sistem kullanmaya başladı. Ancak edinilen bilgiye göre, Kakao Talk üzerinden yapılan yazışmaların büyük bölümü Çin hükümeti tarafından deşifre edildi. 'Kakao Talk' yazışmalarıyla ortaya çıkan belgeler, FETÖ'nün Türkiye'nin uluslararası ilişkilerini nasıl dizayn etmeye çalıştığını da gösterdi. Çin'in Türkiye'ye gönderdiği istihbarat notlarında, 2009, 2011 ve 2014'te Türkiye'de gündeme getirilen "Uygur Türkleri Katlediliyor" haberlerinin arkasında FETÖ'nün medya ayağının bulunduğu yer aldı. Bu yolla, FETÖ'nün Çin ve Türkiye ilişkilerini zora sokmaya çalıştığı belirlendi. Uygur Türkleri ile ilgili katliam haberlerinin Türkiye'de özellikle seçim dönemlerinde FETÖ üyelerince servis edildiği tespit edildi. Uygur Türkleri üzerinden yapılan algı operasyonlarında Cihan Haber Ajansı'nın Pekin Temsilciliği'ni yapan O.E.'nin imzasının olduğu ifade edildi.
ÇİN'DE ÇİRKİN İFTİRA
TUSKON'un uzantılarından TUÇSİAD'ın da Şangay'daki işlerini Pasifik Ticaret Danışmanlığı üzerinden sürdürdüğü ve 15 Temmuz'da Çin medyasına bültenler yolladığı tespit edildi. Örgütün elemanlarının ülkedeki medya kuruluşlarına gönderdiği bültenlerde "DEAŞ'çı Türk Hükümeti devrildi" şeklinde çirkin iftiralarda bulunduğu da belgelere girdi.
MERAL, ÇİN TV'SİNDE ÜLKEYİ KARALIYOR
Önce Çin'e, ardından da Tayvan'a geçtiği tespit edilen hain örgütün finansörü TUSKON Başkanı Rızanur Meral de yaklaşık bir yıl aradan sonra ilk kez ortaya çıktı. Çin ve Tayvan kanallarında canlı yayınlara katılan Rızanur Meral'in, Türkiye'yi bir terör ülkesi olarak lanse ettiği tespit edildi. Hatırlanacağı üzere FETÖ mensubu Rızanur Meral, 2014 yılındaki TUSKON Olağan Genel Kurulu'nda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin ithamlarda bulunup haddini aşmıştı. O dönem "Yakında kimlerin inlerde yaşadığını herkes görecek" sözleriyle salondaki FETÖ'cü işadamlarından alkış alan Meral, bir anda ortadan kaybolup, firar etmişti. Emniyet'in aradığı, savcılık tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarılan Meral'den uzun süredir haber alınamıyordu.
TAYVAN'A YERLEŞME PLANI
'Kakao Talk' yazışmalarının çözümlerinde TUSKON üyelerinin gelecek stratejilerine ilişkin ipuçları da ortaya çıktı. FETÖ'cü işadamlarının himmet trafiği ve üyelerin adım adım Tayvan'a yerleşme süreçlerinin de bu yazılımın çözümlerinde yer aldığı ifade edildi.
SESİ DEĞİŞTİRİYOR
Güney Kore menşeli olan ve Uzakdoğu ülkelerinde kullanılan 'Kakao Talk' programı en üst düzeyde güvenlik vaadiyle ön plana çıkıyor. Gelişmiş telefonlara yüklenen sistem için herhangi bir ücret ödenmiyor. Mobil görüşme, mesaj ve telsiz işlevi gibi özellikleri bulunan programın en önemli özelliği, diğer mobil programlara göre daha güvenlikli olması. Sistem özel şifre tekniklerine de imkân tanıyor. Belirli sayıda kişinin kendi aralarında oluşturduğu şifrelerle birlikte yüklenebilen program, bu şifreye sahip olmayan kişilerin iletişime ulaşmasını engelliyor. 'Kakao Talk' programı, gerektiğinde sesi de değiştirebiliyor.
Sabah
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.