BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTürk'ler NASA'ya uzay mekiği üretti.----

Türk'ler NASA'ya uzay mekiği üretti.

Türk'ler NASA'ya uzay mekiği üretti.
23 Mayıs 2013 - 09:37 www.finansgundem.com

Dream Chaser uzay mekiği, NASA'nın ticari araç programı (Commercial Crew Program) uyarınca geliştirilen ticari araçlardan biri olacak.

Programın amacı insanların güvenli ve uygun fiyata Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan uzaya erişimi sağlamak olarak belirlenmişti. Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çiftinin sahip olduğu Sierra Nevada Corporation tarafından üretilerek NASA’nın  California'nın Edwards Dryden Uçuş Araştırma Merkezi'ne  teslim edildi.  Mekik bu yıl içinde serbest uçuş testlerine de başlayarak iniş sırasındaki aerodinamiği teste tabii tutulacak. Testlerde ayrıca uzay mekiğindekilerin farklı atmosfer ortamlarında nasıl bir navigasyon performansı sergileyecekleri gözlemlenecek. NASA, Sierra Nevada Corporation şirketinin yanı sıra Commercial Crew Programı'nda Space Exlploration Technologies (SpaceX) ve Boeing ile birlikte uzaya ticari mekik gönderme projesi üzerinde birlikte çalışıyor. NASA tarafından desteklenen üç şirketin özel geliştirdikleri mekik sayesinde uzaya ticari insan uçuşlarının başlaması planlanıyor.
 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)