Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
IPSOS’un yaptığı araştırmaya göre dünyanın en mutlu halkı Endonezya’da yaşıyor. Endonezyalıların yüzde 51’i “çok mutlu” olduklarını söylüyor. Türkler ise yüzde 43’le ikinci sırayı paylaşan Meksikalılar ve Hintlilerin ardından üçüncü sırada yer alıyor. Brezilyalılar da Türklerle birlikte üçüncü sırayı paylaşıyor. Araştırma kapsamında 24 ülkedeki 18 bin 687 kişiye yöneltilen sorulara Türklerin ve Brezilyalıların yüzde 30’u çok mutlu olduklarını söyleyerek yanıt verdi.
Listenin dördüncüleri yüzde 28’le Avustralyalı ve ABD’liler, beşincisi ise yüzde 27’yle Kanadalılar. En mutsuz ülkeler ise yüzde 6’yla Macaristan, yüzde 7’yle Güney Kore, yüzde 8’le Rusya, yüzde 11’le İspanya ve yüzde 13’le İtalya. Genel olarak bakıldığında ise dünya nüfusunun yüzde 22’si kendisini çok mutlu hissediyor. 2007’de mutlu olanların oranı yüzde 20’ydi. Bölgesel olarak en mutlu yer Latin Amerika. Avrupa nüfusunun yüzde 15’i “çok mutlu olanlar grubu”nda. Medeni hal göze alındığında ise evlilerin yüzde 26’yla en mutlu grup olduğu görülüyor. Evli olmayanların ise sadece yüzde 18’i “çok mutluyum” diyor.
‘Parayla saadet olmuyor’
Arzu Bıyıklıoğlu (NLP Uzmanı-Yaşam Koçu): Bana ulaşanlar genellikle sorunları olan, mutsuz insanlar. Yaşam koçlarından kendilerini mutluluğa taşımalarını istiyorlar. O nedenle şu ülkede yaşayan insanlar mutlu, şu ülkelerdeki mutsuz gibi bir genelleme yapmak doğru değil, çünkü mutluluk çok içsel bir kavram. Büyük bir şirketin tepesinde olan, maddi sıkıntısı olmayan bir CEO mutsuzluğuna çare ararken, dağdaki bir çoban kendini çok mutlu hissettiğini söyleyebiliyor. Bu araştırmanın en çarpıcı sonucu parayla saadet olmayacağını göstermesi.
‘Gelenekçi yapı ve aile bağı önemli bir etken’
Beril Atakul (Yaşam Koçu-Ekonomist):Mutluluk sıralamasında ilk beşte olan ülkelere baktığımızda, hepsinin benzer iklim kuşaklarında yaşadığını görüyoruz. İklim şartları insanların kendini iyi hissetmesine neden olabiliyor. Bir diğer ortak etken de, bu ülkelerdeki gelenekçi yapı ve aile bağlarına verilen önem. Kişi, o geleneksel yapı içinde daha kolay ‘Mutluyum’ diyebiliyor.
DÜNYANIN MUTLULUK TABLOSU
1 Endonezya %51
2 Hindistan % 43
2 Meksika %43
3 Türkiye % 30
3 Brezilya % 30
4 ABD %28
4 Avustralya % 28
5 Kanada % 27
GAZETE HABERTÜRK
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.