Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sanayi kenti Kocaeli'de her 4 kişiden 1'inin icralık olduğunu açıkladı. Türkkan, “2 milyon nüfuslu kentte icra dosyalarının sayısı 500 bini aştı. Her 4 vatandaştan 1'i icralık. Artık icra gelen eve kimse acıyarak bakmıyor çünkü onun da evinde icra var” dedi. Türkkan, TBMM'de yaptığı açıklamada ülke genelindeki ceza ve hukuk mahkemelerinde günde 4 bin 700 dosyanın karara bağlandığını, ancak her gün 12 bin 764 yeni dosya geldiğini de bildirdi. Böylelikle her gün 8 bin dosya birikiyor.
RAFLARA SIĞMIYOR
Türkkan, “Ceza mahkemelerine her gün ortalama 7 bin 392 dosya geliyor. Günlük karara çıkan dosya sayısı ise 2 bin 463. Yani her gün yaklaşık 5 bin dosya birikmeye devam ediyor. Hukuk mahkemelerine günlük gelen dosya sayısı 5 bin 372, karar verilen dosya sayısı ise 2 bin 243. Üç bin dosya da her gün hukuk mahkemelerinde birikiyor. İdari yargıya günlük gelen dosya sayısı bin 862, günlük karar verilen dosya sayısı ise 589” diye konuştu. Raflara sığmayan dosyaların koridorlara dizildiğini anlatan Türkkan, “Avukatlar koridorlarda dosya arıyor. Orada eğer bir tanıdık memur yoksa o dosyaya ulaşmanız aylar sürer. UYAP'tan sadece netice alırsınız, içinden bir evrak bakmanız gerekirse mutlaka dosyaya ulaşmanız gerekir, o da zor” ifadelerini kullandı.
DAİRELER ANA BABA GÜNÜ
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de icra dairelerindeki dosya sayısının 32 milyonu bulduğunu, vatandaşın bankalara olan borcunun ise 519 milyar liraya ulaştığını belirterek, “İcra daireleri ana baba günü, icra kuyrukları oluştu” dedi.
2002 yılında icra iflas dairelerindeki dosya sayısı 8 milyon 613 bin 759 idi. 2017 sonu itibarıyla 28 milyon 36 bine çıktı. Bugün ise bu rakam 32 milyonu buldu. Tekin, 2019 Ocak ayı itibarıyla borçlu vatandaşlara ilişkin verileri de paylaştı.
Buna göre, 2002 yılında vatandaşın bankalara olan borcu 6 milyar 605 bin lira iken, 2019 Ocak ayı itibarıyla 518 milyar 208 milyon liraya çıktı. Bu borç miktarının içinde tüketici kredileri ve kredi kartları bulunuyor. Takipteki tüketici kredisi ve kredi kartı borcu 2002'de 278 milyon lira iken 2019'da 18 milyar 991 milyon liraya çıktı. Vatandaşlar bankalara 2018 yılında 61 milyar 519 milyon lira faiz ödedi. Takipteki toplam vatandaş sayısı ise 3 milyon 436 bin 854 oldu.
KARŞILIKSIZ ÇEKLER PATLADI
2002'de 2 milyar 204 milyon liralık 742 bin 968 adet çek karşılıksızken, 2018 sonu itibarıyla 25 milyar 331 milyon liralık 504 bin 611 adet çek karşılıksız çıktı. Aynı dönemde protesto edilen senet sayısı 498 bin 748 adetten 846 bin 267 adete çıktı. Tutar olarak ise 816 milyon 175 bin liradan, 16 milyar 773 milyon 306 bin liraya ulaştı.
Buna da bolluk kuyruğu deyin hadi. Bunu da cehabe yapmıştır diyin hadi.
Valla eski hükümet döneminde kriz olup vatandaş iflas edince suçlu hükümet olmuştu, ki politika olarak suçludur evet. Ama nedense başta akepe varken hiç suçlu olmuyor iktidar. Asıl acı olan da senin gibi vatandaşlarını onları korumaya çalışması. İlginç gerçekten durumun birader.
Sana zorla mı cektiriyorlar krediyi? Üç kuruş gelirinle nasilsa taksitli diye çekme krediyi. Binlerce lira taksitle telefon almayi ver. Oldu bari cumhuriyet dönemiyle kiyaslayin. Cahilliginizi belli etmeyin bu kadar
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.