Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ekonomi Bakanlığı, Şubat 2018'e ilişkin uluslararası doğrudan yatırım rakamlarını açıkladı.
Yapılan açıklamaya göre, uluslararası doğrudan yatırım yılın ikinci ayında 511 milyon dolar düzeyinde gerçekleşerek geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 11 artış kaydetti. Uluslararası yatırımcıların Türkiye’deki yeni veya mevcut şirketleri ile iştirak ettikleri yerli sermayeli şirketlerdeki ortaklık paylarına ilişkin transferleri içeren sermaye girişi, 2018 Şubat ayında 280 milyon dolar oldu.
280 milyon dolar olan nakit sermaye girişinin 200 milyon dolarlık bölümü AB ülkeleri kaynaklı gerçekleşti.
Açıklamada şöyle denildi:
"2018 yılı Ocak-Şubat döneminde net doğrudan uluslararası yatırım girişi (fiili giriş), 1 milyar 113 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmiştir.
Uluslararası doğrudan yatırım girişleri kaleminde yer alan sermaye girişi 2018 yılında toplam 617 milyon dolara ulaşmıştır.
2018 yılı Ocak-Şubat döneminde 617 milyon dolar olan uluslararası doğrudan yatırım girişinin 175 milyon dolar imalat sektöründen, 94’er milyon dolar ise ulaştırma, haberleşme ve depolama sektörü ile mali aracı kuruluşların faaliyetleri sektöründen kaynaklanmıştır.
2018 yılı Ocak-Şubat döneminde nakit sermaye girişinin yüzde 55,4’ü AB ülkeleri kaynaklıdır.
2018 Yılı Şubat ayında 651 adet uluslararası sermayeli şirket ve şube kurulmuş olup, 9 adet yerli sermayeli şirkete de uluslararası sermaye iştiraki gerçekleşmiştir.
2018 Yılı Şubat ayı sonu itibariyle bin 280 adet uluslararası sermayeli şirket ve şube kurulmuş olup, 15 adet yerli sermayeli şirkete de uluslararası sermaye iştiraki gerçekleşmiştir.
2018 yılı Ocak-Şubat döneminde bin 295 adet uluslararası sermayeli şirketin, başta toptan ve perakende ticaret sektörü olmak üzere gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri, ulaştırma, haberleşme ve depolama hizmetleri ile imalat sektörlerinde faaliyette bulundukları görülmektedir. İmalat sanayiinde faaliyette bulunan uluslararası sermayeli şirketlerde tekstil imalatı birinci sırada yer almaktadır.
2018 yılı Ocak-Şubat döneminde kayıtlı sermayesi 500 bin doların üzerinde olan 20 adet uluslararası sermayeli şirket, şube kuruluşu ile yabancı ortak iştiraki gerçekleşmiştir. Bu şirketlerin 7 adedi toptan ve perakende ticaret sektöründe faaliyette bulunmaktadır."
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.