Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Umut Vakfı'nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde açıkladığı “Silahlı Şiddet Raporu- 2017 yılı Kadın Cinayetleri Haritası” Türkiye'deki korkunç tabloyu gözler önüne serdi. Umut Vakfı'nın verilerine göre 2017 yılında yaşanan 472 saldırıda 387 kadın ve yakını öldürüldü. 204 kadın ve yakını da yaralandı. Kadınlar boşanmak, ayrılmak istediği ya da birleşmek istemediği için sevgilileri, kocaları, eski kocaları ve eski sevgilileri, psikopat aşıkları tarafından, yakınları ise onlara sahip çıktıkları için öfkeli ‘damat'larca öldürüldü.
YÜZDE 80 SİLAHLA
Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, kadın cinayetlerinin yaklaşık yüzde 80'i silahlarla işlendi. 2017 yılında meydana gelen 371'i silahlı toplam 472 kadın cinayeti vakasının bir kaçı beylik silahı olmak üzere 128'inde tabanca, 96'sında çeşitli tüfek, 146'sında kesici aletler kullanıldı. 101 kadın ise boğularak, dövülerek, arabayla üstünden geçilerek, başına sert cisimle vurularak veya yüksekten atılarak öldürüldü.
EN ÇOK ARALIK
En çok kadın cinayeti geçen yıl Aralık ayında işlendi. Aralık ayında işlenen 52 kadın cinayetinde 36 kadın ile aile bireyi onları sevdiğini iddia eden erkekler tarafından öldürüldü. 21 kişi de yaralandı. En çok kadın cinayetinin işlendiği ikinci ay ise Eylül oldu. 48 cinayetin işlendiği Eylül'de ölü ve yaralı sayısının daha çok olması dikkat çekti. 42 kişinin öldürüldüğü bu ayda 31 kişi de yaralandı.
MARMARA BÖLGESİ'NDE 120 CİNAYET
Ege ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde kadın cinayetlerinin önceki yıla göre azalırken Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde arttı. Marmara Bölgesinde 2016 yılında 77 olay yaşanırken 2017'de 120 yükseldi. İç Anadolu'da bir önceki yıl 48 olan kadın cinayetleri sayısı 69'a, Karadeniz'de 45 olan cinayet sayısı ise 61'e çıktı. 120 cinayetin işlendiği Marmara Bölgesi'nin arkasından 72 kadın cinayeti ile Akdeniz bölgesi geldi. En çok cinayetin işlendiği üçüncü bölge 69 kadın cinayeti ile İç Anadolu Bölgesi oldu.
İSTANBUL BİRİNCİ SIRADA
82 ile sahip Türkiye'nin 62 ilinde kadın cinayetleri oldu. En çok kadın cinayeti; 60 olayla İstanbul'da meydana geldi. İstanbul'u 30 kadın cinayetiyle Adana, 22'şer kadın cinayetiyle Antalya ve Samsun, 21'er kadın cinayetiyle Bursa ve İzmir, 19 kadın cinayetiyle Ankara, 18 kadın cinayetiyle Gaziantep ve 17 kadın cinayetiyle Urfa izledi. En çok kadın cinayetinin işlendiği İstanbul'da işlenen 60 cinayetten 10'u mayıs ayında gerçekleşti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.