BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'nin sorunu çözüldü mü?----

Türkiye'nin sorunu çözüldü mü?

Türkiye'nin sorunu çözüldü mü?
07 Mayıs 2013 - 01:15 www.finansgundem.com

22 milyar dolarlık nükleer santral anlaşması imzalayan ve 22 milyar dolarlık havalimanı ihalesi yapan Türkiye için finansman sorgulanıyor.

Türkiye geçtiğimiz Cuma Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesini düzenlerken diğer taraftan da nükleer santral tarafında 22 milyar dolarlık anlaşmaya imza attı.
Dünyanın en büyük havalimanını yapmak için adım atan Türkiye’nin son iki adımı dünya basınında da geniş yer buldu.
Daniel Dombay’e ait Financial Times bloguna göre, İstanbul´a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesi vergileri ve 10 milyar dolar olarak tahmin edilen inşaat masraflarını içermiyor, yani büyüklüğü 36 milyar doları bulabilir.
Bu anlaşmalar sadece Türkiye’ye yabancıların yatırım yaptığı anlamına gelmediği kaydedilen yazıda, havalimanı ihalesinde 5 Türk şirket olduğuna yer verildi. Dombay atılan adımlar sonrasında önemli bir konuyu gündeme de taşıdı.  Anlaşmalar konusunda Türk hükümetine düşen yükümlülük çok fazla olduğunu belirtilirken gelişmeler ülkenin uzun vadeli finansman çekme probleminin çözüldüğü anlamına gelmediğine dikkat çekildi.
Rakamların baş döndürücü olduğunu kaydeden Dombay, 50 milyar dolar üzerinde bir rakamdan bahsedildiğini geçtiğimiz yıl Türkiye’nin net doğrudan yabancı yatırımlar noktasında kısır kalarak hayal kırıklığı yarattığını hatırlattı. Türk hükümetinin çok cesur adımlar attığı kaydedilirken fonlama noktasında sıkıntıların yaşanabileceği uyarısı yapıldı.Basel lll ve Türkiye’nin spesifik gerekçeleri nedeniyle yabancı bankaların çok sıcak bakmayacağını dil getiren Dombay, uluslararası kuruluşlarının 2.5 milyon ağacın kesilmesin nedeniyle çevre üzerine etkileri nedeniyle de sıcak bakmayacaklarını belirti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)