BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin Rusya'ya elma ihracatı kesildi----

Türkiye'nin Rusya'ya elma ihracatı kesildi

Türkiye'nin Rusya'ya elma ihracatı kesildi
11 Haziran 2018 - 08:40 www.finansgundem.com

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı, Türkiye'de elma üretim ve muhafaza tesisini denetledi. Denetim sırasında Rusya'ya ihraç edilmek üzere depolanan herhangi bir ürüne raslanmadı

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Türkiye’de elma üretim ve muhafaza tesislerinde gerçekleştirdiği denetimde Rusya’ya ihraç edilmek üzere ürünlere rastlayamayınca, bu ülkeden Rusya’ya yeniden ihracat yapılıyor olabileceğinden ve ürünlerin arasında ‘yaptırımlı elmaların’ da bulunabileceğinden şüphelendi.

Ajansın konuya ilişkin açıklamasında, "Rosselhoznadzor, Türkiye Ulusal Bitki Sağlığı Komitesi'yle birlikte Niğde, Karaman, Isparta ve Eğirdir'de toplam 24 büyük elma üretim ve muhafaza tesisini denetledi. Bu işletmelerin depolarında yapılan denetim sırasında, Rosselhoznadzor, 2017 hasadından Türkiye'de iç tüketime hazırlanan 3.5 bin ton elma buldu. Bununla birlikte işletmelerin depolarında, Rusya'ya ihraç etmek üzere hazırlanan elmaya rastlanmadı" ifadelerine yer verildi.

Denetimlerin hemen sonrasında Türkiye'nin Rusya'ya elma ihracatında sert bir düşüş yaşandığı kaydedilen açıklamada, Rus uzmanların Türkiye'ye gelişinden önce Rusya'ya deniz yoluyla yaklaşık 38 bin ton elma ihraç edildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, "Mevcut durum, Türkiye'den, Rusya Devlet Başkanı ve hükümeti tarafından getirilen geçici kısıtlamalara tabi tutulan ülkelerden alınan ürünlerin ihraç ediliyor olabileceğini gösteriyor" dendi. (Sputnik)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • o bile11 Haziran 2018 09:10

    Rusya bile vatandaşına yedirdiği sebzeyi denetlemek için satın aldığı ülkeye heyet gönderiyor. Bizimkiler raporu okuyamadığı için delidana hastalıklı et ithal ediyor.