Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
TROY ile birlikte Türkiye kartlı ödeme sistemlerinde yeni bir dönem başladı. Türkiye, kendi ödeme yöntemini hayata geçirdi ve TROY logosu banka kartlarının ve kredi kartlarının sağ alt köşesinde yerini aldı. 1 Nisan 2016 itibarıyla kullanıma hazır hale gelen TROY ile ilk işlemi ise düzenlenen lansman toplantısında, BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko tarafından yapıldı. Canko, TROY logosunun bulunduğu pastanın ödemesini TROY kredi kartıyla yaptı.
Canko, dünyada Kanada’dan İtalya’ya ve Güney Kore’den Hindistan’a kadar pek çok ülkenin kendi yerel ödeme sistemini kullandığına dikkat çekerken, Türkiye’nin de artık bu alanda yerini aldığını söyledi. Geleceğe dair hedefleri de ortaya koyan Canko, “Çok önemli bir hedefimiz var. 2023 yılında yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumu haline gelmek. Gelecekte, bugüne baktığımızda “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi”nin hayata geçtiği bu anlamlı anı gururla hatırlayacağız’’ dedi.
Canko, bu yıl için 10 bankadan TROY logolu banka ve kredi kartı alınabileceğini açıkladı. 2017’de ise kart dağıtan 29 bankanın tamamından TROY markalı kart alınabilecek.
TÜM ATM VE POS CİHAZLARI TROY İÇİN HAZIR
Dr. Soner Canko, düzenlenen törende, “TROY’un arkasında bankacılıktaki bilgi birikimi, deneyimi ve teknolojisiyle Türkiye var. Bu yüzden adımız ‘Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’nden geliyor. Türkiye’nin TR’si, ödemenin O’su ve yönteminin Y’sinden oluşan kısaltmayla ona ‘TROY’ adını verdik” dedi.
Türkiye’deki tüm POS, ATM ve e-ticaret siteleri, TROY logolu kartlarıyla işlem yapmaya hazır. Çok yakında cüzdanlarda da TROY logolu kartları görmeye başlayacağız. TROY, evlerde, işyerlerinde ve tüm alışverişlerde kullanılabilecek. Canko, “İster POS, ister ATM, ister internet üzerinden alışveriş yapın, ödeme yaparken ya da ödeme alırken işleminiz güvenli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşecek. Üstelik Türkiye’ye özel olacak, Türkiye kazanacak” dedi.
BKM olarak tüm bu fırsatları gördüklerini ve sektör olarak çok çalıştıklarını belirten Dr. Soner Canko, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin ilk ve tek ulusal ödeme yöntemini geliştirebilmek için uzun çalışmalar yaptık. Standartları belirledik, operasyonel kuralları hazırladık. Kart çıkaran ve bunları kabul eden üyelerle çalıştık. Kart üreticilerinin, terminal sağlayıcılarının hazır hale gelmesini sağladık. Yasal otoritelerden onaylarımızı aldık ve tüm çalışmalarımızı tamamladık. 1 Nisan 2016 itibarıyla Türkiye’deki tüm POS, ATM ve e-ticaret siteleri, TROY logolu kartlarla işlem yapmaya hazır hale geldi.”
“TROY’UN ARKASINDA TÜRKİYE VAR”
Dr. Soner Canko toplantıda, “TROY’un arkasında Türkiye var. Türkiye’nin bilgi birikimi, deneyimi ve teknolojisi var. Finansal teknolojilerde ve güvenlikte dünya standartlarını yakalamış bir ülke olarak bu çok önemli bir güvence. Dolayısıyla hepimiz için kutlamaya değer bir yenilik. Bunun sebeplerini daha iyi anlayabilmek için geleceğe odaklanmamız lazım” dedi. Canko, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dünyadaki örnekler bize yerel kartlı sistemlerle ilgili çok önemi ipuçları veriyor. Tüm dünyada kartlı ödemelerin ekonomilerin büyümesine yardımcı olduğunu görüyoruz. Kayıt dışı ekonomiyi önlüyor, enflasyonu düşürüyor, istihdam yaratıyor ve nakit para yükünden kurtarıyor.”
“NAKİTSİZ ÖDEMELER TOPLUMU” HEDEFİ İÇİN EN ÖNEMLİ ADIM
Geleceğe yönelik hedefleri de ortaya koyan Canko, “Çok önemli bir hedefimiz var. 2023 yılında yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumu haline gelmek. Gelecekte, bugüne baktığımızda ‘Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’nin hayata geçtiği bu anlamlı anı gururla hatırlayacağız’’ dedi.
Dr. Soner Canko, bugünün, Türkiye finans sistemi ve dünya ödemler sektörü açısından çok özel bir gün olduğuna dikkat çekerken şöyle konuştu: “Biz, bu büyük adımı ‘kutlamaya değer bir yenilik’ olarak görüyoruz. Bankacılık sektörümüz, perakende dünyası ve kart kullanıcılarının heyecanla beklediği bu güzel haberi birlikte kutluyoruz. Şimdi sıra sizde!”
cüzdanda troy (truva / trova atı çağrışımı var) taşımak fikri cidden çok yaratıcı(!). aferin, troy adını yurtdışında bu isimle nasıl pazarlayabiliriz ki? kim cüzdanına truva atı koymak ister?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.