BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTürkiye’nin en güçlü kadınına yeni görev----

Türkiye’nin en güçlü kadınına yeni görev

Türkiye’nin en güçlü kadınına yeni görev
19 Temmuz 2010 - 13:59 www.finansgundem.com

İşte 32 milyar lirayı yöneten isim için konuşulan yeni görev

Akbank eski Genel Müdürü Zafer Kurtul’un Sabancı Holding CEO’su olmasının ardından “Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Akbank Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Erol Sabancı, holdingdeki ağırlığını hissettirmeye başladı” şeklinde yorumlara neden oldu. Bu değişimin bir “Erol Sabancı operasyonu” olduğu görüşü iş dünyası kulislerinde giderek ağırlık kazanıyor. Kulislere sızan son iddiaya göre, 2004 yılında bayrağı rahmetli Sakıp Sabancı’dan devralan Güler Sabancı’nın yerine Akbank’ın bugünlere gelmesinde önemli katkısı bulunan Suzan Sabancı Dinçer geçecekmiş. Sakıp Sabancı’nın ailesinin de ikna edildiği ve yakında değişimin gerçekleşeceği dile getiriliyor. Son dönemde atılım yapamadığı yönünde eleştirilere maruz kalan Sabancı Holding’in dümenine geçmesiyle dinçer'in daha başarılı adımlar atacağı ifade ediliyor.

Peki Suzan Sabancı Dinçer kimdir?

Belkıs ve Erol Sabancı çiftinin kızı olarak 1965 yılında doğdu. 45 yaşında 32 milyar lira piyasa değerine ulaşan Akbank’ı yönetiyor. Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı… Akbank eski Genel Müdürü Zafer Kurtul’un Sabancı Holding CEO’su olmasında da önemli katkıları olduğu söyleniyor. Yakında Sabancı Holding’in de ağır toplarında biri olması bekleniyor. 20 yılın üzerinde bankacılık tecrübesi vardır. 1989 yılında Akbank'ta Hazine Bölüm Başkanı olarak görev alan Sabancı Dinçer, 1994 yılında da Akbank’ta Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Sabancı Dinçer, 1997 yılında Fon Yönetimi ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Murahhas Üye, 2000 yılında ise tüm konulardan sorumlu Murahhas Üye olarak Yönetim Kurulu’na atanmıştı.
Lüksemburg Fahri Konsolosu olan Sabancı Dinçer, aynı zamanda Citi Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi ve National Bank of Kuwait Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi. Sabancı Dinçer ayrıca Endeavor Türkiye Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, YPO (Young Presidents' Organization), TÜSİAD ve KAGİDER üyeliği görevlerini üstleniyor.
Sabancı Dinçer, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer'le evli ve iki çocuk annesi.
Suzan Sabancı Dinçer, Financial Times tarafından Türkiye'deki muhtemelen en güçlü iş kadını olarak tanımlandı. Bu arada, 14 Mayıs 2009 Atina`da Bilderberg görüşmesine katıldığını da hatırlatalım.
SABANCI'DA TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR HABER İÇİN TIKLAYIN
Değişi sürecinde ismi geçen yöneticilerle ilgili ayrıntıları FİNANSGUNDEM.COM'DAN’ takip edebilirsiniz. YAKINDA...’ 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)