<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık"Türkiye'nin en değerli markasıyız"----

"Türkiye'nin en değerli markasıyız"

Türkiye'nin en değerli markasıyız
14 Şubat 2013 - 15:23 www.finansingundemi.com

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil: "Markanız ne kadar kuvvetli olursa, siz de bankacılığı o kadar farklı yerlere getirebiliyorsunuz''

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, ''Bankacılık dediğiniz bir güven müessesi. Markanınız ne kadar kuvvetli olursa, siz de bankacılığı o kadar farklı yerlere getirebiliyorsunuz'' dedi.
İstanbul'da ilk kez düzenlenen ''The Banker-Brand Finance Banking Forum 2013''da konuşan Financial Times Grubu'na bağlı The Banker Dergisi Başeditörü Brian Caplen, Brand Finance ve The Banker dergisi işbirliği ile altı yıldır yayınlanan ''Dünyanın En Değerli Banka Markaları'' araştırmasının sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, ''Marka değeri en yüksek Türk bankalarına baktığımızda Akbank'ın başı çektiğini görüyoruz'' dedi.
Akbank'ın, 2 milyar dolar civarında bir marka değerine sahip olduğunu, İşbankası, Garanti ve Bank Asya'nın marka değerini artıran Türk bankaları arasında yer aldığını belirten Caplen, ''Türk bankaları biz bu sıralamaya yapmaya başladığımızdan beri değerini çok fazla artırmış durumda. Akbank küresel sıralamada 86.sırada yer alıyor. En üst 200 küresel banka arasında altı Türk bankası yer alıyor. Bu etkileyici bir performans. Halkbank, 2008 yılından yüzde 283 oranıyla en yüksek marka değeri artışı gerçekleştiren banka. Garanti Bankası da yüzde 236 oranında marka değerini artırdı. Türkiye'de bankaların markalarının değerlenmesi Türk ekonomisinde bu dönemde gerçekleşen büyümeyi yansıtıyor'' dedi.
Türk bankacılık sektörününde marka değerlerinin hızla arttığına dikkat çeken Caplen, ''Türk bankacılık sektöründe yeni teknolojileri kullanma açısından büyük adımlar atılmış durumda. Bankacılığın daha genç bir kuşaya ve internete adapte edilmesi konusunda çok mesafe kaydedilmiş. Türkiye dünyada sosyal medyayı kullanma açısından 3. ülke. Bankalar bunun dikkate almışlar ve biz bunun marka değerinin artışına olan yansımasını görüyoruz. Türk olmaktan gurur duyacağınız bir tablo bu. 2008'den beri marka değerini en çok artıran Avrupa bankaları arasında ilk beş içerisinde 4 Türk bankası var. Türk olmayan tek banka Hollandalı Rabobank'' şeklinde konuştu.
Türkiye'nin en değerli bankacılık markası Akbank
''Dünyanın En Değerli Banka Markaları'' araştırmasına göre, Akbank, geçtiğimiz yılın verilerine göre, dünyanın en değerli 96. bankası unvanını alırken, 2013'te 10 basamak birden yükselerek, dünyanın en değerli 86. bankası oldu. Akbank'ın marka değeri araştırmada, 2 milyar 121 milyon dolar olarak belirlendi. İş Bankası ise Türkiye'nin ikinci, dünyanın ise 89. değerli bankası oldu. 2 milyar 61 milyon dolarlık marka değerine sahip olan İş Bankası, geçen yıl 98. sırada yer alırken, bu yıl listede 9 basamak yükselmiş oldu.
Akbank ve İş Bankası'nı sırasıyla, listede 110. sırada Garanti, 135. sırada Yapı Kredi, 139. sırada Halkbank, 159. sırada Vakıfbank, 295. sırada Finansbank, 307. sırada Denizbank, 390. sırada TEB ve 475. sırada olan Bank Asya izledi.
Listedeki Türk bankalarının marka değeri toplamı ise 10 milyar dolar.
The Banker dergisinin araştırmasının sonuçlarından memnuniyet duyduğunu belirten Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil,''Marka bizim her zaman çok değer verdiğimiz ve herzaman iyi yönetmeye çalıştığımız bir konu. Dolayısıyla Akbank markasının giderek yükseliyor olması, Türkiye'deki en değerli Banka markası olması bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Bu işimizi de kolaylaştırıyor. Bankacılık dediğiniz bir güven müessesi. Dolayısıyla markanız ne kadar kuvvetli olursa, siz de bankacılığı o kadar farklı yerlere getirebiliyorsunuz. İşiniz daha da kolaylaşıyor'' dedi.
Türkiye'de bankaların küresel ölçekte başarılarını artırmaya devam ettiğini vurgulayan Binbaşgil, ''Türkiye'deki bankalar giderek ayrışıyorlar. Yurtdışında baktığınızda, hemen her katıldığımız toplantıda, her zaman Türkiye'deki bankacılığın şu anda geldiği nokta, sağlıklı yapısı, inovasyon, teknoloji gibi konular sürekli olarak konuşulmakta. Özellikle bu global krizle ilgili olarak, Türkiye'deki bankacılık biraz daha öne çıkmış durumda. Bunun markaya yansıyor olması hepimiz adına gurur verici bir durum diye düşünüyorum. Toplam marka değeri olarak bankacılıkta 18.sıradayız. Ben bunun daha da ilerleyeceğine inanıyorum'' dedi.
Binbaşgil, ''Türkiye ilk 10 girecek diyoruz ve bunun için çaba sarfediyoruz. Aslında bankaların değerleri ile ekonominin büyüklüğü de aşağı yukarı beraber gidiyor gibi. Türkiye dünyada 17. ekonomi. İnşallah burada da tırmanacağız, ilk 10'a doğru gideceğiz. Türkiye bankalarının başarısı ile birlikte toplam banka marka değerleri de ilk 10'lara doğru gidecektir, buna inanıyorum'' şeklinde konuştu.
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdür Soner Canko ise, ''Birlikte kuvvet doğar. Bankacılık sektörü ile ilgili birçok tespit yapılabilir. Dünyada hiçbir sektör bankacılık sektörü kadar organize değildir. Bankacılık sektörünün doğasında birlik vardır. Bu Türkiye'de daha iyi bir noktada. Çünkü Türkiye'de bankacılık sektörü bir yandan satış ve pazarlamada kıran kırana rekabet ederken, bir yandan arka tarafta birbiriyle çok iyi diyaloglar kurmuş, çok iyi altyapılar kurmakta başarılı olmuş bir sektördür'' dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)