Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya-Ukrayna savaşının yanı sıra dünyadaki enflasyonist beklentiler, merkez bankalarının para politikaları vb. nedenlerle yükselişe geçen enerji fiyatlarının etkisi Türkiye için daha da artıyor.
Bu yılın ilk 4 ayında enerji ithalatına yüzde 173.1 artışla 32.7 milyar dolar ödeyen Türkiye'nin aylık enerji faturasının da rekora gidebileceği ifade ediliyor.
Türkiye enerji ithalatına bu yılın ocak ayında 8.8 milyar dolar, şubat ayında da 7.7 milyar dolar ödemişti. Mart ayında ithalat faturası 8.4 milyar dolar olurken, nisanda 7.7 milyar doları gördü. Sadece nisan ayındaki artış oranı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 134.1 oldu.
Rusya-Ukrayna savaşı dışında fiyatlardaki yükselişte, ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta beklenenden fazla azalmasının etkili olduğunu belirten Sözcü'den Taylan Büyükşahin, yazısına şöyle devam etti:
"ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 1 milyon varil (yüzde 0.2) azalarak 419 milyon 800 bin varile gerilediğini açıkladı. Piyasa beklentisi stokların yaklaşık 690 bin varil azalacağı yönündeydi.
Petrolde arz daralması endişelerinde Avrupa Birliği'nin (AB) açıklamaları etkili oldu. AB ülkelerinin liderlerinin gelecek hafta yapacakları toplantıda, Rusya'dan ithal edilen petrolün durdurulması kararının ele alınacağı ifade edilmişti. AB'nin hazırladığı yeni yaptırım paketinde Rusya'dan alınacak ham petrolün 6 ay içinde sonlandırılması öngörülüyor. Macaristan ise bu yaptırımlara katılmadığını açıklamıştı."
Borsada yön henüz yukarı dönmedi
Vatandaşın da şirketlerin de borcu katlanarak artıyor
Bankaların kredi hacmi 5 trilyon TL'yi aştı
YENİ KURULACAK FABRİKALARA SANAYİ VE İNŞAAT SITELERİNE BINALARIN TÜKETECEĞI MİKTARDA GÜNEŞ ENERJİ PANELİ MONTE EDİP EN AZ TÜKETECEĞİ KADAR ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETME MECBURİYETİ GETİRİLMELİDİR ESKİ YAPILARDA GÜNEŞ ENERJİSİ İÇİN 5 YIL SÜRE TANINMALIDIR
Ülkenin en büyük sorunu tek adam rejimi ve Bahçeli MHP si
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.