BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye'den İslami bankacılık dersi----

Türkiye'den İslami bankacılık dersi

Türkiye'den İslami bankacılık dersi
12 Aralık 2014 - 07:49 www.finansgundem.com

Fas'ın en büyük finans kurumu BMCE, İslami bankacılık birimini kurmadan önce Türkiye'ye eğitim almaya geldi

Çalışmaları hızla süren İstanbul Finans Merkezi'yle paranın üssü olmaya hazırlanan Türkiye, faizsiz bankacılıkta da rol model oluyor. Halen dört olan Türk katılım bankası sayısının Ziraat, Halk ve Vakıfbank'ın da alana girmesiyle yediye ulaşması bekleniyor. Murabaha, sukuk ve takaful gibi enstrümanlarla İslami finansmanda yeni açılımlara giderek tüm dünyanın ilgisini çeken Türk bankaları, artık bu alanda danışılan şirketler halini aldı. Faizsiz Finans Araştırma Merkezi ve Dünya Bankası'nın Küresel İslami Finans Birimi projeleri de Türkiye'nin bu alanda ağırlığını artırdı.

BMCE YÖNETİMİ GELDİ

Sabah'ın haberine göre, uluslararası alanda büyüklüğü 1.9 trilyon dolara ulaşan İslami finans sektöründeki bu gelişmeler yurtdışından Türkiye'ye ilgiyi de artırıyor. Körfez ülkelerinden finans devleri, banka alımı ve ortaklığını düşünürken Türkiye, kısa sürede elde ettiği birikimini ihraç etmeye başladı bile. Kuzey Afrika'nın en önemli Finans kuruluşlarından, Fas'ın en büyük özel bankası BMCE (Banque Marocaine du Commerce Extrieur), İslami bankacılık birimini kurmadan önce Türkiye'ye öncü heyet göndererek eğitim aldırdı. Heyetin ilk işi Türkiye'nin İslami bankacılıktaki reformlarını incelemek oldu. Ardından bankanın üst yönetimi Ankara ve İstanbul'da eğitimler aldı. BMCE'nin bu alandaki ortağı ise Al Baraka Bank Group olacak.

ÜLKENİN EN ZENGİNİ

BMCE Bank'ın sahibi 3.1 milyar dolarlık servetiyle Fas'ın birinci, Afrika'nın da 7'nci en zengin işadamı olan Othman Benjulloun. 5 bin 600 çalışan ve 9 milyon müşteriye sahip olan BMCE Bank'ın 860 şubesi var. Casablanca Borsası'nda hisseleri işlem gören bankanın Fransa, İngiltere, Çin ve İtalya başta olmak üzere 8 ülkede ofisi bulunuyor. BMCE Bank, Tunus'taki Axis Capital ile Mali'deki Bank of Africa'nın da ana ortağı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)