Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden yapılan derlemeye göre, Türkiye'den ocak-nisan 2019'da, 118 ülkeye 1 milyon 135 bin ton yaş meyve sebze ihracatı karşılığı, 622 milyon 463 bin 509 dolar gelir elde edildi.
Ülkeden bu dönemde yapılan yaş meyve ve sebze ihracatında Rusya Federasyonu 184 milyon 157 bin 451 dolarla ilk sırayı alırken, bu ülkeyi 61 milyon 868 bin 302 dolarla Irak ve 60 milyon 57 bin 582 dolarla Romanya takip etti.
Diğer taraftan 2019 yılı ilk 4 ayında Doğu Karadeniz'den de 36 ülkeye, 86 bin 288 tonluk yaş meyve sebze ihraç edilerek 48 milyon 784 bin 373 dolar döviz girdisi sağlandı.
Bölgeden yapılan yaş meyve sebze ihracatında 37 milyon 347 bin 183 dolarla Rusya birinci, 4 milyon 665 bin 244 dolarla Gürcistan ikinci, 1 milyon 91 bin 248 dolarla Irak üçüncü sırada yer aldı.
"Rusya'ya yönelik ihracatın üst sıralara çıkması gerekiyor"
DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yaş meyve sebze ihracatının öncelikli pazarının Rusya olduğunu söyledi.
Rusya'nın yaş meyve sebze ihracatında sürekli ilk sırada yer aldığına dikkati çeken Kalyoncu, Rusya'nın söz konusu ihracattaki payının son 3 yıldır yaşanan sorunlar nedeniyle sürekli düştüğünü, bu sorunların çözümü halinde ve karşılaşılan tarife dışı engellerin kaldırılması ile Rusya Federasyonu'na ihracatın artıracağına inandıklarını ifade etti.
Kalyoncu, Rusya'ya yönelik ihracatın daha da üst sıralara çıkması gerektiğini vurgulayarak, "Yaş meyve sebze ihracatında 2019 yılını çok daha iyi rakamlarla tamamlamak istiyoruz. Bu kapsamda da öncelikli pazarımız olan Rusya'ya yönelik ihracatımızı giderek daha da artırmayı hedefliyoruz." dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.