Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'nin Almanya'ya ihracatı, 14 milyar 258 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül rakamına ulaştı.
Türkiye, ana pazarlarına gerçekleştirdiği ihracatta rekorlarına her ay yenisini ekliyor.
Türkiye'nin ihracatta lokomotif pazarı olan Almanya'dan Türk ürünlerine rekor talep gelmeye devam ediyor.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'nin Almanya'ya ihracatı 14 milyar 258 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül rakamına ulaştı. Böylece Almanya, Türkiye'nin en fazla dış satım yaptığı pazar olmayı sürdürdü.
Türkiye'nin Almanya'ya yaptığı ihracat, yılın 9 ayında 2021'in aynı dönemine göre yüzde 10,6 arttı. Almanya'nın, Türkiye'nin gerçekleştirdiği dış satımdaki payı da yüzde 10,2 oldu.
Almanya'yı, 10 milyar 891 milyon dolarla ABD, 9 milyar 270 milyon dolarla Birleşik Krallık, 8 milyar 404 milyon dolarla İtalya ve 7,5 milyar dolarla Irak izledi.
Türkiye'nin dış satımı bu dönemde ABD'ye yüzde 18,7, İtalya'ya yüzde 11,5 ve Irak'a yüzde 22 artarken, Birleşik Krallık'a yüzde 0,5 azaldı.
Otomotiv, en çok talep gören sektör oldu
Yılın 9 ayında Almanya'ya en fazla ihracatı 3 milyar 231 milyon dolarla otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi.
Otomotiv endüstrisini, 2 milyar 797 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 1 milyar 592 milyon dolarla demir ve demir dışı metaller, 1 milyar 22 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 996 milyon 302 bin dolarla elektrik ve elektronik sektörleri izledi.
Ülkeye en az dış satımı 4 milyon 913 bin dolarla gemi yat ve hizmetleri, 6 milyon 443 bin dolarla diğer sanayi ürünleri, 9 milyon 526 bin dolarla tütün, 10 milyon 523 bin dolarla süs bitkileri ve mamulleri, 30 milyon 71 bin dolarla zeytin ve zeytinyağı yaptı.
En fazla ihracat artışı demir ve demir dışı metallerde
Almanya'ya değer bazında en fazla ihracat artışını 471 milyon 496 bin dolarla demir ve demir dışı metaller sektörü gerçekleştirdi.
Bu sektörü, 304 milyon 316 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 158 milyon 850 bin dolarla otomotiv endüstrisi, 134 milyon 552 bin dolarla çelik sektörü, 121 milyon 332 bin dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri takip etti.
Yılın 9 ayında, çelik sektörü Almanya'ya 696 milyon 98 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.
Ülkeye, yaş meyve ve sebze sektörünün ihracatı 42 milyon 268 bin dolar azalışla 195 milyon 531 bin dolara, fındık ve mamulleri sektörünün dış satımı da 37 milyon 321 bin dolar düşüşle 305 milyon 310 bin dolara geriledi.
Sanayide 9 aylık ihracat 140 milyar dolara yaklaştı
Bakanlıktan ihracatçılara 2 milyar lira fuar desteği
Hububatta yıl sonu ihracat hedefi: 13 milyar dolar
Bu yıl teknoloji yoğun ürünlerde ihracat arttı, ithalat azaldı
Almanya'da ithalat fiyatları yükselişini sürdürüyor
Almanya'nın doktor açığını Türkler kapatıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.