Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Birliği (AB), son iltica rakamlarıyla ilgili yayınladığı raporda Türkiye'den iltica başvurularında büyük artış olduğunu açıkladı.
AB İltica Kurumu'nun bugün yayınladığı raporda, sadece ağustos ayında AB ülkelerinden iltica hakkı talep eden Türkiye vatandaşlarının sayısının 4600'ü bulduğu, bunun 2014'ten bu yana en yüksek aylık rakam olduğu bildirildi.
Rapora göre AB'ye iltica başvurusunda bulunanlar arasında Türkler, Suriyelilerin ve Afganların ardından üçüncü sırada yer aldı. İltica sayısındaki artışın 2015'te Avrupa'da yaşanan mülteci krizinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çeken AB, bu durumun Avrupa'da yeni bir göçmen krizinin göstergesi olabileceğini ve üye ülkelerin mevcut göç uygulamalarını altüst edebileceğini vurguladı.
Raporda, ağustosta 27 AB ülkesinin yanı sıra Norveç ve İsviçre'ye toplam 84.500 kişinin iltica talebinde bulunduğu aktarıldı. Savaşın sürdüğü Ukrayna'dan da 255 bin kişinin geçici koruma talep etmesiyle bir ayda toplam başvuru sayısı 1 milyona yaklaştı. AB, bunun temmuz ayına göre yüzde 16'lık bir artışa tekabül ettiğini kaydetti.
Raporda, bu yılın başından bu yana AB'ye iltica ve geçici koruma talebinde bulunanların sayısının 5 milyonu aştığına da dikkat çekildi. Öte yandan ağustosta iltica başvurusu yapanların yüzde 6'sının da aileleri olmadan Avrupa'ya giren çocuklar olduğu açıklandı.
TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ SIRADA
Başvuranlar arasında ilk iki sırada 11 biner kişiyle Afganlar ve Suriyeliler yer aldı. 4600 kişiyle üçüncü sıraya yerleşen Türkiye vatandaşlarını Bangladeş, Fas, Pakistan, Tunus ve Gürcistan gibi ülkeler izledi.
Türkiye'den AB ülkelerine iltica başvurularında yaşanan yükseliş daha önce de basına yansımıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği 2016'dan sonra Türkiye'den artan başvuru sayısı 2019'da 26 bin 380'e ulaşmış, bu rakam pandemi koşullarının da etkisiyle 2020'de 16 bin 720'ye gerilemişti.
Türkiye'den iltica başvurularının sayısı 2021'de ise yüzde 47'lik artışla 24 bin 625'e yükselirken, söz konusu başvuruların yüzde 32'si Almanya'ya yapılmıştı.
AB, Türkiye'ye yönelik Doğu Akdeniz yaptırımlarını uzattı
AB Vanuatu'ya vize muafiyetini kaldırdı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.