Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Merkezi Malta'da bulunan Avrupa İltica Destek Ofisi'nin (EASO) yayımladığı ön rapor Avrupa Birliği ülkelerine yapılan iltica başvurusu sayısının genel olarak azaldığını; ancak Türkiye'den başvuruların önemli ölçüde arttığını ortaya koydu.
Rapora göre geçtiğimiz yıl Türkiye'den yapılan iltica başvurularında 2017 yılına kıyasla yaklaşık 24 bin 500 kişilik artış görülürken artış oranı yüzde 48'i buldu.
Avrupa ülkelerine iltica başvurularının başını Suriyeliler, Afganlar ve Iraklılar çekiyor.
En çok başvuru Temmuz ve Ekim aylarında yapıldı
Avrupa İltica Destek Ofisi'nin (EASO) raporuna göre Türkiye'den gelenler açısından iltica başvurularının en yoğun yaşandığı dönem 2.884 başvuru ile 2018 yılının Temmuz ve Ekim ayları oldu.
2018 Aralık ayı sonu itibari ile Türkiye'den 17 bin 800 iltica başvurusunun hala sonuca kavuşturulamadığı belirtildi.
Raporda Türk vatandaşlarına yönelik kabul oranının yüzde 33'ten (2017) yüzde 46'ya (2018) yükseldiği belirtildi. Birçok Türk vatandaşına mülteci statüsü tanındığı kaydedildi.
AB'de iltica başvurularında önemli düşüş
Raporda 2018 yılında Avrupa Birliği ülkelerine toplam 634 bin 700 kişinin iltica başvurusunda bulunduğu kaydedilerek 2017'ye göre bu durumun yüzde 10 azalma anlamına geldiği belirtildi.
Avrupa İltica Destek Ofisine göre, 2018'de başvuru kabul oranları da 2017'yılındaki yüzde 40 oranından 2018'de yüzde 34 oranına düştü.
Haziran ayında iltica başvuruları ile ilgili daha kapsamlı bir raporun yayınlanması bekleniyor.
Ülkenin en büyük kaynağı insan. İnsanın değeri yut içinde düşünce yurt dışına ihraç edilmesi şaşılacak şey değil. Gidenler yakınlarına para gönderirse ne ala yoksa alınan eğitim vs yatırımı da brdavaya gitmiş olur.
RTE bu işe ne diyor acaba
Ulke parazitlerinden kurtuluyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.