Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerine göre, dünyanın gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli rol üstlenen Anadolu, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatındaki başarılarıyla dikkati çekiyor. Türkiye'nin önemli ihraç kalemleri arasında bulunan sektördeki ihracatçılar, sınırları aşan çalışmalarıyla her geçen gün ticaretlerine yeni pazarlar kazandırıyor, mevcut pazarlarındaki hakimiyetini güçlendiriyor.
Korona virüs salgınına rağmen küresel anlamda sektördeki dış satımını artıran Türkiye, yılın ilk yarısında ihracatını gerçekleştirdiği 4 milyon 972 bin 430 ton üründen 4 milyar 155 milyon 643 bin dolar gelir elde etti. İhracatçılar, geçen yılın aynı dönemine göre değerde 11,12, miktarda ise 19,7 büyüme kaydetti. Bu dönemde 582 milyon 603 bin dolar kazanan Türkiye, bitkisel yağlardan 555 milyon 313 bin dolar, buğday unundan ise 492 milyon 898 bin dolar kazanç sağladı.
EN FAZLA İHRACAT IRAK'A
202 ülke ve serbest bölgeye ürün gönderen Türkiye, en fazla ihracatı 656 milyon 364 bin dolarla Irak'a yaptı. Irak'ı 272 milyon 8 bin dolarla Suriye ve 236 milyon dolarla ABD takip etti. Suriye ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 101,4 yükseldi. İhracatçı birliklerine göre en fazla ürünün ihracatını, 1 milyar 210 milyon 717 bin dolarla GAİB üyesi firmalar gerçekleştirdi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün Türk ihracatı açısından önemli olduğunu söyledi. Özellikle korona virüs salgınıyla gıda ihtiyacı konusunda hububat ve bakliyat sektörünün öneminin dünyaca anlaşıldığını ifade eden Altunkaya, Türkiye'nin sektörde geçen yıl 7 milyar dolar üzerinde ihracat yaptığına dikkati çekti.
Altunkaya, sektörün başarılı bir yıl geçirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
Yılın ilk 6 ayında 4 milyar 155 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Yıl sonunda 8,5 milyar dolar bandında ihracat gerçekleştireceğimize inanıyoruz. korona virüs salgınıyla birçok ülke sorunlar yaşadı. Ülkemizde sektörümüzde hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Tarım ve Orman Bakanlığımızın girişimleriyle tarıma daha çok yatırım yapıldığına ve desteklendiğine hepimiz şahit olduk. Bundan sonra bu desteklerin devam etmesini istiyoruz. Dünyada ve ülkemizde kuraklık ciddi bir şekilde boy gösteriyor. Kuraklık ve sulamayla ilgili çiftçilerimizi desteklemek gerekiyor.
Doğu Karadeniz'de ihracat 743 milyon dolara ulaştı
Mayıs ayında ihracat ve ithalat arttı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.