Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2022 yılına ilişkin ‘Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri kapsamında konut sahipliğine ilişkin verileri de yayımladı.
Buna göre, oturulan konuta sahip olanların oranı geçen yıla göre 0,8 puan azalarak 2022 yılında yüzde 56,7’ye geriledi.
Kirada oturanların oranı 2022’de bir önceki yıla göre 0,4 puan artışla yüzde 27,2’ye yükselirken, lojmanda oturanların oranı 0,1 puan düşüşle yüzde 1,1’e geriledi.
Kendi konutunda oturmayıp kira ödemeyenlerin oranı ise bu dönemde 0,5 puan artışla yüzde 15,1’e yükseldi.
Kiracıların oranı 2012 yılında yüzde 20,9'a kadar düşmüş, ev sahipliği oranı yüzde 60,6 olmuştu. Yıllar içinde Türkiye’de kiracıların oranı yükselirken, ev sahipliği oranı düştü.
Sözcü'de yer alan habere göre, konut fiyatlarının özellikle son yıllarda hızla artması, konutun zenginler tarafından yatırım aracı olarak kullanılması ve hükümetin yabancılara gayrimenkul karşılığı vatandaşlık vermesi, vatandaşın barınma sorununu büyüttü.
KONUT İZOLASYONU SORUNU
Konutun izolasyonundan dolayı ısınamama en çok karşılaşılan konut ve çevre problemi oldu.
Kurumsal olmayan nüfusun yüzde 33,6’sı konutunda izolasyondan dolayı ısınma sorunu ile sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçeveleri vb. problemleri yaşarken, yüzde 21,7’si trafik veya endüstrinin neden olduğu hava kirliliği, çevre kirliliği veya diğer çevresel sorunlarla karşılaştı.
YABANCILARA 357 BİN KONUT SATILDI
Mayıs 2012’den 2023 yılı Mart sonuna kadar Türkiye’de yabancılara satılan konut sayısı 357 bin 343’e ulaştı.
Bu dönemde yabancılara konut satışında İstanbul, 138 bin 840 konutla ilk sırada yer alırken, ikinci sırada 90 bin 266 adet konutla Antalya yer aldı.
KONUT FİYATLARI YÜZDE 141,5 ARTTI
Merkez Bankası verilerine göre, ülke genelinde konut fiyatları şubatta yıllık yüzde 141,5 arttı.
Ülke genelindeki 100 metrekare bir evin ortalama fiyatı şubatta 2 milyon 49 bin 300 TL'ye ulaştı ve ilk kez 2 milyon TL sınırı aşılmış oldu.
İstanbul’da 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı şubat ayı itibarıyla ilk kez 3 milyon TL'yi aşarak 3 milyon 180 bin 200 TL'ye yükseldi.
Konut almak isteyenlere kötü haber! Fiyatlar daha da artacak
Konutta tercihler değişti: 'Şarjlı' evlere talep artıyor
Yabancıya konut satışında yeni rekor
DÜŞÜK ORTA GELİRLİLERİN SATIN ALABİLECEĞİ HATTA KİRALAYABİLECEĞİ DEĞERLERDE KONUTLAR ÜRETİLMEZ OLDU BIRAKIN EVİ KONUTU ARSA DAHİ ALMAMIZ İMKANSIZ HALE GELDİ
Bir kesim çok daha fazla zengin oluyor bir kesim daha fazla gelir seviyesi azalıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.