Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ukrayna işgali gerekçesiyle Rusya'ya karşı sert ekonomik yaptırımlar uygulanırken, Türkiye'de kurulan Rus sermayeli şirket sayısında patlama yaşanıyor.
Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre Nisan 2021'de Türkiye'de kurulan Rus ortaklı şirket sayısı 21 iken, bu sayı Nisan 2022'de 136'ya yükseldi.
Nisan 2022'de Türkiye'de Rus ortaklı 8 anonim şirket, 128 de limited şirket kuruldu.
Türkiye'de Nisan 2022'de kurulan yabancı ortaklı şirket sayılarında Rusya başı çekti.
Nisanda Rus ortaklığıyla kurulan 8 anonim şirketin sermaye toplamı 1 milyon TL olurken, bunun 975 bin TL'si Ruslardan geldi. Yine nisanda Rus ortaklı kurulan 128 limited şirketin sermaye toplamı 107,7 milyon TL olurken, bunun 92,7 milyon TL'si Ruslardan geldi.
Geçen sene nisanda Rus ortaklı kurulan 21 şirkete Ruslar toplamda 10,2 milyon TL sermaye koymuştu, bu sene rakam 93,7 milyon TL'ye yükseldi.
2021'in Ocak-Nisan döneminde Türkiye'de Rus ortaklı 60 şirket kurulurken, Rusların koyduğu sermaye 31,1 milyon TL idi. 2022'nin Ocak-Nisan döneminde ise şirket sayısı 231'e, Rusların koyduğu sermaye toplamı ise 183,3 milyon TL'ye yükseldi.
Nisan 2022'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı 1650 oldu. Bu rakam Nisan 2021'de 977 idi.
İNŞAAT SEKTÖRÜ ÖN PLANDA
2022 yılı Ocak-Nisan döneminde İstanbul, 174 Rus ortaklı şirketin kuruluşuna ev sahipliği yaparak ilk sırada yer aldı. İstanbul'da Rusların kurdukları şirketlere koyduğu sermaye 44,1 milyon TL oldu.
Turizm kenti Antalya'da da bu dönemde 37 Rus ortaklı şirket kuruldu. Antalya'daki bu şirketlere Rusların koyduğu sermaye toplamı 90,3 milyon TL oldu.
Ocak-Nisan döneminde kurulan 8 inşaat şirketine Ruslar 113,8 milyon TL sermaye koydu. İnşaat, Rus ortaklı olarak kurulan şirketlerde en çok öne çıkan sektör olarak dikkat çekti.
Toptan ve perakende ticaret sektörü de 121 şirket ve 53,6 milyon TL'lik sermaye ile öne çıkan diğer sektör oldu.
Rus rublesi, faiz kararının ardından değer kaybetti
Rusya'da hane halkının enflasyon bekleyişleri geriledi
Yabancı yatırımlarda gayrimenkul ağırlığını koruyor
RTE nin haberlerine çok sayıda yer veriyorsunuz ama yoruma kapalı tutuyorsunuz . Adamın hala ülke gerçeklerinden ve halkın durumundan haberi yok. Biri Kral çıplak demeli ama saray erkanı ve yancılardan bunu beklemek aptallık. Ya açıklamalarına yorum koyun, yada her gün halkla dalga geçen açıklamalarını yayınlamayın.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.