BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye’de gelecek var----

Türkiye’de gelecek var

Türkiye’de gelecek var
27 Şubat 2020 - 23:37 www.finansgundem.com

İzmir’deki etkinlikte Türkiye’nin ekonomi gündemine ve gelecekteki planlarına ışık tutuldu. Ekonomideki iyileşmeye dikkat çekilirken Türkiye’nin yatırım için bir merkez olmayı sürdüreceği vurgulandı.

Ekonomi ve spor dünyasının nabzı İzmir’de attı. İzmir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde (İZTO) gerçekleştirilen etkinlikte 2020 yılı ve gelecek dönemler için oluşturulan yol haritaları konusunda görüşlerin paylaşıldığı ve soruların yanıtlandığı buluşma, ekonomi dünyası için çizilen projeksiyonları gündeme taşıdı. ‘Milliyet Gazetesi ve İzmir Ticaret Odası Buluşması’nda Türkiye’nin ekonomik göstergelerindeki iyileşmeye dikkat çekilirken, yatırım olanaklarına da vurgu yapıldı.

İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in açılışını yaptığı programda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir iş ve spor dünyası hakkında konuştu. Programda Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, Milliyet Gazetesi yazarları Zeynep Aktaş ve Ali Ağaoğlu ekonominin rotasını ve bölgesel gelişmeleri masaya yatırdı.

Mahmut Özgener yaptığı konuşmada İzmir’in geleneksel olanı en doğru şekilde yaşayan; aynı zamanda gelişime ve yeniliğe açık bir kent olduğunu vurguladı. Teknolojiden sanayiye, eğitimden spora birçok konuda, geleceği hedefleyen ve değişimi öne çıkaran bir vizyonla hareket etmenin önemine dikkat çeken Özgener, yeni dünyanın bilginin sınırsız paylaşımı üzerine inşa edildiğini belirtti.

‘GÖSTERGELER İYİ YÖNDE’

Milliyet Gazetesi yazarı Zeynep Aktaş, 2020’nin pek çok krizle birlikte başladığını vurgularken, ancak yıl içinde Türkiye piyasalarının umut vermeye devam ettiğini söyledi. Ekonomideki olumlu göstergelerin sürdüğünü kaydeden Aktaş, “Türkiye ekonomisinde dip seviyeden bir çıkışın başladığını, sanayi üretiminin yükselişini görüyoruz. Yatırım ve iş talepleri faizlerin düşüşüyle yeniden başladı.

Büyüme hedefi yüzde 5 olarak belirlendi, tüketimi artıracak önlemlerle birlikte hedeflere ulaşılabilir. Önemli olan katma değeri yüksek yatırım ve istihdama destek vererek büyümek” dedi. Aktaş, yatırımcılar için yıl içindeki olumlu göstergeleri anlatırken, şu öngörüleri sıraladı:

“Enflasyonda yeniden tek haneler beklenirken, dolar kurunda yeni bir sıçrama beklemiyorum. Oynaklığı tetikleyecek önlemleri Merkez Bankası alıyor. 2020 yaz sonunda doları 6.75’in altında bir kur bekliyorsanız para TL’de, aksi halde dolarda tutulabilir. Borsadaki yükseliş eğiliminin korunacağını düşünüyorum.

Faizlerde düşüş eğilimi sürerken, altın gündemde kalır. Mevduat cazip bir seçenek olmaktan çıktı. Büyüme ve sanayi üretimi dipten döndü ve yukarı yönlü olacak. Para değişken ve atak döviz bazlı fonlara yönelecek.”

YENİ DÖNEMDE YENİ FIRSATLAR

İzmir’deki programda ‘Ekonominin Rotası: Yeni Yılda Fırsatlar ve Riskler’ başlıklı oturumda, Türkiye’nin gelecekteki konumu ve yatırımcılar açısından üzerinde durulması gereken gelişmeler tartışıldı.

Ekonomideki iyileşmenin göze çarptığı bir döneme girildiğine işaret eden konuşmacılar, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadan kaynaklı sorunları aşmaya başlayarak yatırımcı için gelecek vaat ettiğine vurgu yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)