<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'de faiz indirimi için erken----

Türkiye'de faiz indirimi için erken

Türkiye'de faiz indirimi için erken
18 Nisan 2016 - 14:32 www.finansingundemi.com

BNP Paribas, gelişmekte olan piyasalarla ilgili raporunda Türkiye ile ilgili de değerlendirmelere yer verdi

BNP Paribas gelişmekte olan piyasalarla ilgili raporunda Türkiye'ye ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Kurum, Türkiye'yi gelişmekte olan ülkeler arasında en kırılganlar arasında sınıflandırmaya devam ettiğini açıkladı.

Raporda Avrupa Merkez Bankası'nın güçlü bir parasal gevşeme politikası açıklaması ile Mart ayında FOMC üyelerinden gelen ‘güvercin’ mesajlarla gelişmekte olan piyasalarda güçlü bir ralli yaşanmasını sağlandığı belirtildi.

Kurum, gelişen ülke piyasaları üzerindeki baskıları azaltması açısından olumlu olmakla birlikte, bu küresel ortamın devam edip etmeyeceği konusunun önemli olduğunu ve bu ortamın süreceği düşüncesinde olduğunu belirtti.

Kurum, ABD büyüme beklentilerinde kötüye gidişin bu yıl ve gelecek yıl için faizlerin düşük tutulması beklentisini güçlendireceğini belirtti. Kurum, 2016 ve 2017’de Fed’den faiz artışı beklemediğini açıkladı.

ABD bono faizleri uzun süre sıfıra yakın faizleri gösterirken küresel faiz ortamının uzun süre düşük kalmasına neden olabileceğine dikkat çekildi.

TÜRKİYE İÇİN FAİZ İNDİRİMİ ERKEN OLUR

Kurum, raporunda Türkiye için ise şu değerlendirmelere yer verdi: "Türkiye için ise, Faiz indirim sürecinin erken olduğunu düşünüyoruz. Ocak ayında yüzde 30’luk asgari ücret artışının etkisi ile enflasyon görüntüsü daha da kötüleşirken, çekirdek enflasyon yüzde 9’un üzerinde geziniyor. Buna ek olarak Merkez Bankası net rezervleri hala azalıyor, 2011’den beri yarı yarıya düşmüş durumda.

Sıcak para girişlerine, Kolombiya ve Güney Afrika’dan sonra, en çok ihitiyaç duyan üçüncü ülke Türkiye. Bu nedenlerle, Türkiye’yi GOÜ içinde en kırılgan sınıflandırmamız içinde tutmaya devam ediyoruz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)